FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: Klauni smanjuju tjeskobu kod djece, ali "nerviraju" liječnike

CHICAGO , 3. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Prisutnost klauna uoperacijskoj dvorani može smanjiti tjeskobu koju prije manjegoperativnog zahvata osjećaju djeca, no zabavljač pritom ne bi smioometati rad liječničke ekipe, objavili su u ponedjeljak talijanskiznanstvenici.
CHICAGO , 3. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Prisutnost klauna u operacijskoj dvorani može smanjiti tjeskobu koju prije manjeg operativnog zahvata osjećaju djeca, no zabavljač pritom ne bi smio ometati rad liječničke ekipe, objavili su u ponedjeljak talijanski znanstvenici.

U istraživanju provedenom na četrdesetak djece u dobi između četiri mjeseca i tri godine koji su trebali biti podvrgnuti manjem operacijskom zahvatu i uz koje se nalazio barem jedan roditelj pokazalo je da su djeca pokraj koje se nalazio klaun bila manje tjeskobna, a isto je zamijećeno i kod roditelja, objavljeno je u časopisu "Pediatrics".

U članku stoji kako su klauni uspjeli odagnati tjeskobu kod djece, no istodobno su ometali liječnike i medicinske sestre, pa će se na ovome "otkriću" trebati još poraditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙