FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski reprezentativac kažnjen sa 10 mjeseci zbog pokušaja lažiranja

ANKARA, 29. rujna 2005. (Hina/dpa) - Vezni igrač turskog Trabzonspora iturski nogometni reprezentativac Gokdeniz Karadeniz kažnjen je s desetmjeseci zabrane igranja zbog umiješanosti u pokušaj namještanjarezultata jedne utakmice turskog prvenstva prošle sezone.
ANKARA, 29. rujna 2005. (Hina/dpa) - Vezni igrač turskog Trabzonspora i turski nogometni reprezentativac Gokdeniz Karadeniz kažnjen je s deset mjeseci zabrane igranja zbog umiješanosti u pokušaj namještanja rezultata jedne utakmice turskog prvenstva prošle sezone.

Osim Karadeniza, kažnjeni su i bivši kapetan turske reprezentacije Ogan Temizkanoglu, te Murat Sahin i Bayram Toysal, sva trojica sa po 12 mjeseci. No, svoj trojici ta je kazna irelevantna s obzirom da su sa završetkom prošle sezone okončali svoje igračke karijere.

Turski nogometni savez pokrenuo je istragu oko namještanja utakmica nakon što je vratar Kayserispora Hakan Olgun predao snimku telefonskog razgovora u kojemu mu je turski biznismen Kenan Erol ponudio 400,000 eura ukoliko primi dva ili tri gola u drugom poluvremenu utakmice protiv Sebatspora.

Olgun je tu ponudu odbio, te je zbog svoje prijave nagrađen od turskog Saveza sa 50,000 turskih lira (oko 30,000 eura).

Turska kladionica Iddaa potom je objavila kako je zaprimila neubičajeno visoke uplate na kombinaciju po kojoj je Kayserispor trebao voditi na poluvremenu, da bi Sebatspor na kraju pobijedio. Jedan od onih koji su se kladili na tu kombinaciju bio je i Karadeniz.

No, zbog "nekooperativnosti" vratara Kayserispora utakmica je završila bez pobjednika, a prevaranti su, osim što su izgubili novac, otkriveni i kažnjeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙