FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednik slovačke vlade Csaky posjetio Hrvatski sabor

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik slovačke vlade PalCsaky, koji s izaslanstvom boravi u posjetu Hrvatskoj, u četvrtak jeradno posjetio Hrvatski sabor, gdje se sastao s članovima Odbora zavanjsku politiku i Odbora za europske integracije, priopćeno je izSabora.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik slovačke vlade Pal Csaky, koji s izaslanstvom boravi u posjetu Hrvatskoj, u četvrtak je radno posjetio Hrvatski sabor, gdje se sastao s članovima Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije, priopćeno je iz Sabora.

Kako se navodi u priopćenju, član saborskog Odbora za vanjsku politiku Miomir Žužul zaželio je gostima dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo visokom razinom odnosa dviju prijateljskih država, u kojima nema ni jednog otvorenog pitanja. Dodao je da u ovom trenutku za Hrvatsku ne postoji važnije pitanje od početka pregovora s EU-om.

Csaky je rekao da smatra kako je ovaj trenutak vrlo značajan za Hrvatsku kojoj je potrebna snažna potpora prijatelja, priopćeno je. Naglasio je da Hrvatska upravo u Slovačkoj ima prijatelja koji želi javno iskazati svoju potporu hrvatskoj težnji ka europskim integracijama i početku pregovora.

Ovome je dodao da Slovačka smatra da se sva eventualna pitanja mogu riješiti tijekom pregovora i ponudio pomoć, s obzirom na slovačka iskustva u integracijskom procesu, navodi se.

U razgovoru s predsjednikom saborskog Odbora za europske integracije Nevenom Mimicom, Csaky je rekao da čvrsto vjeruje da će idući tjedan mišljenje Vijeća ministara o Hrvatskoj biti pozitivno i da će pristupni pregovori početi, a pritom će Slovačka iskazati svoju punu potporu.

Mimica je ukupnu atmosferu oko početka pregovora ocijenio boljom nego proteklih mjeseci. "Hrvatska vlada je doista mnogo učinila u sklopu Akcijskog plana i smatramo da postoje realne šanse da odluka Vijeća ministara bude pozitivna", istaknuo je Mimica, navodi se u saborskom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙