FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 28. rujna

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 28. rujna.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 28. rujna.

STRASBOURG - Hrvatski premijer Ivo Sanader nastavlja posjet Strasbourgu. Predviđeni su susreti s Martinom Schultzom, predsjedavajućim Kluba zastupnika Europske socijalističke stranke, čelnicima frakcije zelenih u Europskom parlamentu te s Terryem Davisom, glavnim tajnikom Vijeća Europe.

BERLIN -Čelništva demokršćanske Unije CDU/CSU i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) sastaju se danas u Berlinu kako bi donijeli konačnu odluku o eventualnom početku pregovora o sastavljanju koalicijske vlade između ovih dviju stranaka.

KAIRO - Palestinski vođa Mahmud Abbas se u srijedu treba sastati s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom s kojim će razgovarati o eskalaciji nasilja između izraelske vojske i radikala iz Hamasa i Islamskog džihada, kao i o stanju na granici između Egipta i pojasa Gaze.

JERUZALEM - Navršava se pet godina od početka druge palestinske intifade. 28. rujna 2000. godine tadašnji oporbeni vođa, a danas izraelski premijer Ariel Sharon stupio je na plato pred džamijom Al Aqsa u arapskom dijelu Jeruzalema i tako izazvao bijel Palestinaca koji su se istoga dana sukobili s izraelskim snagama sigurnosti. Druga palestinska intifada dosada je odnijela između 4.600 i 5.000 života, većinom Palestinaca.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. završava odmor i iz ljetne rezidencije Castelgandolfo vraća se u Vatikan. Tijekom njegova odmora obnovljene su prostorije u kojima papa boravi u palači u Vatikanu.

Dežurni urednici:

Noć: Sergio Obratov

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović/Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić Koren

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙