FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS kažnjen sa 55.000 franaka zbog divljanja navijača na Malti

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Diciplinska komisija Fife kaznila jeHrvatski nogometni savez sa 55 tisuća švicarskih franaka zbogdivljanja hrvatskih navijača na kvalifikacijskoj utakmici Malta -Hrvatska, doznaje se danas od glasnogovornika HNS-a Ivana Rotima.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Diciplinska komisija Fife kaznila je Hrvatski nogometni savez sa 55 tisuća švicarskih franaka zbog divljanja hrvatskih navijača na kvalifikacijskoj utakmici Malta - Hrvatska, doznaje se danas od glasnogovornika HNS-a Ivana Rotima.

HNS se vjerojatno neće žaliti na visinu kazne, dodao je glasnogovornik Saveza.

Moglo bi se reći da je Hrvatska dobro prošla, posebice ako to usporedimo s nekim prošlim slučajevima. Primjerice, Francuski nogometni savez je zbog navijačkih nereda na prijateljskoj utakmici protiv Alžira 2001. godine kažnjen sa 125.000 švicarskih franaka, a Sjeverna Koreja je zbog divljanja navijača u kvalifikacijama za SP 2006. morala jednu utakmicu igrati pred praznim tribinama, te je još platila 20.000 franaka.

Također, treba se prisjetiti nedavne astronomske kazne koju je zaradio Meksički nogometni savez nakon što je otkriveno da su dvojica reprezentativaca Meksika bila dopingirana na Konfederacijskom kupu u Njemačkoj. Meksikanci su zbog toga morali platiti čak 750.000 franaka.

Podsjetimo, zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2006. između Malte i Hrvatske, koja je odigrana 7. rujna na stadionu u La Valetti, uhićena su 103 hrvatska navijača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙