FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rita oslabila do uragana prve kategorije

ZAGREB/HOUSTON, 24. rujna 2005. (Hina) - Uragan Rita oslabio je usubotu sredinom dana po lokalnom vremenu do prve kategorijeSaffir-Simpsonove ljestvice nakon što je prošao pokraj gradova Jasperai Beaumonta na jugoistoku Teksasa, objavio je Nacionalni centar zauragane (NHC).
ZAGREB/HOUSTON, 24. rujna 2005. (Hina) - Uragan Rita oslabio je u subotu sredinom dana po lokalnom vremenu do prve kategorije Saffir-Simpsonove ljestvice nakon što je prošao pokraj gradova Jaspera i Beaumonta na jugoistoku Teksasa, objavio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Vjetrovi koji prate uragan još uvijek pušu brzinom od oko 120 km na sat, ali čini se da je najveća opasnost prošla. Po prvi puta nakon tri dana u New Orleansu je ukinuto upozorenje za obranu od uragana, te se stanovnici - koji su se tek počeli vraćati u grad nakon razornog udara uragana Katrine krajem kolovoza - mogu ponovno prihvatiti obnove grada.

Uragan Rita je ipak, suprotno prognozama, zaobišao najveći teksaški grad Houston. Teksaški guverner Rick Perry upozorio je međutim oko 3 milijuna Teksašana koji su pobjegli pred Ritom da se još ne vraćaju svojim domovima, kako bi se izbjegli prometni čepovi i obnovile zalihe u trgovinama i benzinskim crpkama. "Molimo vas ostanite tamo gdje ste. Budite strpljivi", rekao je Perry.

NHC je objavio da se uragan, koji je u jednom trenutku bio proglašen trećim najjačim uraganom u SAD-u u povijesti, kreće u smjeru sjeverozapada brzinom od oko 20 kilometara na sat, te da se očekuje kako će Rita u iduća 24 sata još oslabiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙