FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O uspjehu Hrvatskoga paviljona na EXPO-u u Japanu

ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - U povodu sutrašnjeg zatvaranjaSvjetske izložbe "EXPO 2005" u Japanu, koju je razgledalo 20 milijunaposjetitelja, mnogobrojni svjetski mediji ističu velik uspjehHrvatskoga paviljona kad je riječ o koncepciji i dizajnu, čiji suautori Damir Fabijanić i studio "3LHD" sa suradnicima, objavio je uinformaciji za novinare Hrvatski paviljon.
ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - U povodu sutrašnjeg zatvaranja Svjetske izložbe "EXPO 2005" u Japanu, koju je razgledalo 20 milijuna posjetitelja, mnogobrojni svjetski mediji ističu velik uspjeh Hrvatskoga paviljona kad je riječ o koncepciji i dizajnu, čiji su autori Damir Fabijanić i studio "3LHD" sa suradnicima, objavio je u informaciji za novinare Hrvatski paviljon.

Stručni časopisi, kao što su čuveni talijanski "Domus", japanski "AXIS magazine", "Shinkenchiku" i "GA Japan", japanski dnevni list s najvećom nakladom "Japan Times", kanadski "Canadian Architect" i ostali, u izvješćima s EXPO-a ističu Hrvatski paviljon kao najbolje pogođen koncept i temu te svjetske izložbe "Mudrost prirode" i kao jedan od najbolje dizajniranih paviljona.

Anna Cornaro u novom broju "Domusa" Hrvatski paviljon opisuje kao "jednostavan u dizajnu, izvrstan u izvedbi i jasan u poruci o prirodi na jednostavan i razumljiv način". Uz detaljan opis prostornih cjelina, ona ocjenjuje da "mali projekt minimalističke arhitekture uspijeva povezati vrijednosti i balansirati između multimedijalnog i stvarnog otkrića prekrasne zemlje".

Jedan od najpoznatijih arhitektonskih časopisa, japanski "Shinkenchiku" u reportaži o EXPO-u ističe da je Hrvatski paviljon među 10 najboljih. Hrvatski paviljon uvršten je među šest tematski najzanimljivijih paviljona u konkurenciji 124 države.

Japanski dnevni list s najvećom nakladom "Japan Times" u "Aichi EXPO Bulletinu", preporučujući što obvezno treba posjetiti, također ističe: "Hrvatski paviljon je vizualno-zvučni doživljaj koji otkriva prirodne ljepote i bogatstvo zemlje koristeći se samo zvukom i prizorima. Kreativan, konceptualan i zanimljiv i za odrasle i za djecu, taj paviljon dobro predstavlja zemlju o kojoj većina ljudi zna vrlo malo."

Prostorne cjeline Hrvatskoga paviljona "Kap vode - zrno soli" zapravo predstavljaju poglavlja u kojima se po etapama vjerno dočarava ozračje mediteranske Hrvatske, što se postiže mulitmedijalnim efektima: svjetlom i sjenom, glazbom, video i filmskim projekcijama i - pravom solju.

Damir Fabijanić najpoznatiji je hrvatski fotograf specijaliziran za fotografiju vezanu uz arhitekturu i krajolik. Stalni je suradnik specijaliziranih institucija, domaćih i stranih časopisa te autor kataloga i monografija, a sudjelovao je na mnogim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

"3LHD" je arhitektonski studio. Osnovan je godine 1994., a u njemu trenutačno radi 18 arhitekata. Za svoje projekte i realizacije "3LHD" dobio je sve važnije nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙