FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 24. rujna

ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 24. rujna.
ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 24. rujna.

HVAR - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će Hvar gdje će se susresti s članovima Poglavarstva grada Hvara (10,30 sati, Fabrika bb). Predsjednik Mesić obići će i hvarsko kazalište (11,35 sati). Osim toga, predsjednik Mesić nazočit će i otvorenju Šeste židovske kulturne scene "Bejahad" (21 sat, hotel Amfora).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će Ugovor o financijskoj potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa zadrugama hrvatskih branitelja "Emanuel" iz Zagreba, "Voćar" iz Čajkovaca i "Orlovača" iz Kijeva. Tom prigodom, hrvatski branitelji učlanjeni u zadruge govorit će i planovima rada njihovih zadruga. (10,30 sati, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Park Stara Trešnjevka 4).

JASTREBARSKO - Konferencija za novinare predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivice Račana u povodu osnivanja ogranka SDP-a u Jastrebarskome. (10 sati, Centar za kulturu, ulica dr. Franje Tuđmana 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapića na kojoj će biti riječi o aktualnoj političkoj situaciji. Predsjednik HSP-a osvrnut će se na stajališta te stranke u vezi izjave haaške tužiteljice Carle del Ponte te na zbivanja vezana uz sudjelovanje HSP-a u obnašanju vlasti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Velikoj Gorici. (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

VUKOVAR - Završetak tradicionalnoga 4. memorijalnog ultramaratona HOS-a Zagreb-Vukovar koji je natjecateljskoga karaktera a posvećen je sjećanju na ratne putove dragovoljaca HOS-a i svih branitelja iz Domovinskoga rata. Maraton je počeo u Zagrebu 20. rujna, a svoju će petu i posljednju dionicu završiti na cilju kod spomen obilježja poginulima u Domovinskome ratu na Ovčari.

VUKOVAR - Tradicionalni dobrotvorni koncert Zagrebačke filharmonije u povodu arheoloških iskapanja. Pod ravnanjem Ivana Repušića Zagrebačka filharmonija izvest će Dvorakovu 9. simfoniju u e-molu op.95 "Iz novoga svijeta" i drugi koncert za violinu i orkestar u e-molu op.64 Felixa Bartholdyja- Mendelssohna. Solist na violini bit će Ivo Dropulić. (20 sati, crkva S. Filipa i Jakova).

ZAGREB - Dekanica Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Dubravka Bjegović bit će domaćin studentima toga fakulteta koji su studij počeli tijekom Drugoga svjetskog rata ili prve poslijeratne godine. Očekuje se dolazak pedesetak veterana hrvatskoga građevinarstva uz čije se ime veže izgradnja mnogih značajnih objekata. (10 sati, Građevinski fakultet, Kačićeva 26, predavaona 121).

ZAGREB - Predstavljanje knjige pisama Radoslava Putara Josipu Vaništi. Knjigu je objavio zagrebački nakladnik Kratis a donosi izvadak iz korespondencije Radoslava Putara s njegovim bliskim prijateljem slikarom Josipom Vaništom. Vremenski raspon sačuvanih i javnosti ponuđenih Putarovih pisama uglavnom pokriva jedno desetljeće (od 1981. do 1992.). Predstavljanje knjige popraćeno je i zložbom djela autora o kojima je riječ u knjizi. (12 sati, Galerija Mala, Trg bana Josipa Jelačića 6).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙