FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 21. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu 21. rujna.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu 21. rujna.

- Međunarodni dan mira

ZAGREB - U okviru programa CARDS obilježit će se i službeni početak projekta CARDS - Jačanje kapaciteta u području ilegalnih migracija.

Cilj je toga projekta postizanje veće sigurnosti na hrvatskim granicama, smanjivanje ilegalnih migracija i prekograničnoga kriminala, jačanje sposobnosti institucija da se bore s problemom ilegalnih migracija, te ostvarenje dobrih smještajnih i sigurnosnih standarda u Prihvatnome centru za strance.

Na skupu će govoriti državni tajnik ministarstva unutrašnjih poslova Ivica Buconjić i čelnik operativnoga sektora Delegacije Europske komisije Constantino Longares.

(Hotel Westin, 15.00 do 17.00h)

NEW YORK - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će na konferenciji Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBT) i sastati se s izvršnim tajnikom Pripremne komisije za tu konferenciju Tiborom Tothom.

Na marginama Opće skupštine UN-a u New Yorku, ministrica Grabar Kitarović sastat će se i s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Miodragom Vlahovićem.

BEOGRAD - Najavljena je tiskovna konferencija Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, na kojoj će, kako je najavio, odgovoriti na optužbe da je počinio ratne zločine tijekom rata u Hrvatskoj i BiH.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

BEČ - Guverneri Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) nastavljaju zasjedanje, a među ostalim će temama raspravljati i o Iranu i Sjevernoj Koreji. S najviše se interesa očekuje rasplet razgovora o mogućoj prijavi službenoga Teherana Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog iranskoga nuklearnog programa. Sjedinjene Države i Europska unija žele prijaviti Iran, a Velika Britanija, Francuska i Njemačka koje u ime EU-a pregovaraju s Teheranom guvernerima su podijelile nacrt rezolucije u kojoj su optužile Iran da krši međunarodne mehanizme u vezi s nuklearnom energijom. Europska je trojka zatražila da se pitanje iranskoga nuklearnog programa preda Vijeću sigurnosti, a Kina i nesvrstane države tomu se oštro protive.

TOKYO - Japanski premijer Junichiro Koizumi trebao bi iznijeti prijedlog privatizacije pošta na posebnoj sjednici Gornjeg doma parlamenta.

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko i njegov moldavski kolega Vladimir Voronjin razgovarat će o rješavanju spora oko moldavske separatističke regije Pridnjestrovlja.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙