FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 21. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 21. rujna.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 21. rujna.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor počet će redovito jesensko zasjedanje. Novu, 16. sjednicu, Sabor će početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će na 40-ak zastupničkih upita odgovarati članovi Vlade na čelu s premijerom Ivom Sanaderom.

- Kako je planirano, zastupnici će u Sabornici provesti tri radna tjedna, a u prvome će tjednu raspraviti paket zakona koji će omogućiti da građani na slijedećim lokalnim izborima izravno biraju svoje općinske načelnike, gradonačelnike i župane. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

PULA - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će Pulu gdje će se susresti s predstavnicima brodogradilišta Jadranbrod i Uljanik d.d. (9,50 sati).

- Hrvatski predsjednik susrest će se i s predsjednikom Dagestana Magomedovom Magomedaliem. (11,05 sati).

- Predsjednik Mesić nazočit će u brodogradilištu Uljanik i ceremoniji krštenja broda izgrađenoga ba rusku kompaniju "Mir" odnosno za njezinu inozemnu kompaniju "Makhachkal Shipping" sa sjedištem na Malti, nakon koje će dati izjavu za medije. (12 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora u povodu 22. rujna - Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Na tematskoj sjednici Odbora o temi "Obiteljsko nasilje i uloga pravobraniteljice" uvodno će izlagati pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik. (13,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića).

ZAGREB - Konferencija za novinare potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor u povodi Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama - 22. rujna. Ministrica Kosor sa suradnicima predstavit će već provedene projekte i aktivnosti Vlade u ovom mandatu te nove projekte u području borbe protiv nasilja u obitelji, a posebno protiv nasilja nad ženama. (14 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Objava rezultata prvih DNK podudarnosti ostvarenih u zajedničkome projektu Vlade Republike Hrvatske i Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP). S tim u vezi, izjave za medije dat će ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i šefica misije ICMP-a Kathryne Bomberger. Zajednički projekt Ministarstva i ICMP-a za identifikaciju nestalih osoba putem DNK analize počeo je u studenome 2004., a njegova je svrha da se do sada neriješeni slučajevi nestalih osoba razriješe korištenjem sustava utemeljenoga na DNK identifikacijama. (15 sati, Prisavlje 14, IV. kat, soba 404).

ZAGREB - Info dan o ulasku Republike Hrvatske u Šesti okvirni program Europske unije za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti (FP6). Info dan otvorit će ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, a projekt će predstaviti čelnici Uprave za istraživanje i razvoj Europske komisije Andras Siegler i Tanja Friederichs. (9,30 sati, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3).

ZAGREB - Otvorenje 7. svjetskog kongresa perinatalne medicine. Četverodnevni kongres okupit će nekoliko tisuća liječnika iz više od 120 zemalja svijeta. (18,30 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog).

ZAGREB - Konferencija za novinare Gradskoga kazališta Komedija u povodu otvaranja nove kazališne sezone i predstavljanja repertoara. (11 sati, Kazalište Komedija, Kaptol 9).

ZAGREB - Predstavljanje svjetskoga hita za djecu "Kronika Spiderwick" prevedenoga na više od 30 jezika čiji su autori dječji pisci Holly Black i Tony DiTerlizzi. "Terenski vodič" prva je knjiga toga niza koju je objavila nakladnička kuća Egmont. (12 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7).

Dežurni urednici:

prijepodne - Damir Margetić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefax: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙