FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gudelj novi trener Hajduka

ZAGREB/SPLIT, 19. rujna 2005. (Hina) - Novi trener Hajduka je45-godšnji Ivan Gudelj, koji je dosad bio izbornik kadetskereprezentacije Hrvatske, odlučio je danas Upravni odbor splitskogkluba.
ZAGREB/SPLIT, 19. rujna 2005. (Hina) - Novi trener Hajduka je 45-godšnji Ivan Gudelj, koji je dosad bio izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske, odlučio je danas Upravni odbor splitskog kluba.

Gudelj je naslijedio jučer smijenjenog Miroslava Blaževića.

"San je svakog hrvatskog trenera biti na kormilu Hajduka. To je velika čast i obaveza. Ja mogu obećati da ću dati sve od sebe da se momčad što prije rezultatski oporavi. Bit ću u Hajduku po cijele dane. Hajduk ima mladu momčad i treba biti strpljiv. Znam da je to teško očekivati, jer navijači odmah žele rezultat. Ja ne bježim od toga. Momčad treba psihološki dići. Treba nam pobjednički duh", izjavio je Gudelj za Hrvatski radio.

Osim Gudelja, u konkurenciji za trenera Hajduka bili su i Luka Bonačić, Zoran Vulić te Branko Karačić.

Zašto se uprava odlučila za Gudelja, objasnio je predsjednik kluba Branko Grgić: "Gudelj je Hajdukovo dijete i zaslužio je priliku. On bi trebao biti dugoročno rješenje".

Čelnici Hajduka dogovorili su jučer s Blaževićem sporazumni raskid ugovora. Blažević je danas rekao da je tužan, ali ne i ogorčen.

"Proteklih mjeseci jako sam se vezao uz Split i njegove stanovnike, i zato mi je žao što odlazim. No, u meni nema ni trunke gorčine, jer odlazim u klimi prijateljstva. Svi u Hajduku znaju da nisam tražio pojačanja pod svaku cijenu. Od ničega sam stvorio nešto i želim sve najbolje Hajduku", izjavio je Blažević.

Ćiro nije rekao gdje će nastaviti karijeru. No, u medijima se nagađa da bi mogao postati izbornik nogometne reprezentacije Makedonije.

Danas je ostavku podnio i sportski direktor splitskog kluba Igor Štimac, koji je rekao kako je iscrpljen i fizički i emotivno.

"Iscrpljen sam i fizički i emotivno. Već na kraju prošle sezone mislio sam se povući iz Hajduka. No, dolaskom Ćire Blaževića osjećao sam moralnu obvezu pomoći mu. Nažalost, nismo imali sportske sreće. Ipak, mislim da sam ostavio dobre temelje u mlađim kategorijama", rekao je Štimac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙