FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 18. rujna

ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza nedjelju, 18. rujna.
ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za nedjelju, 18. rujna.

VINKOVCI - U svečanom mimohodu sudionika 40. Vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega ulicama Vinkovaca proći će oko 3.500 sudionika članova 72 kulturno-umjetnička društva iz svih krajeva Hrvatske koja njeguju izvorni hrvatski folklor. Početak svečanog mimohoda je u 10 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića, a sudionike će pozdraviti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Svečano zatvaranje 40. Vinkovačkih jeseni održat će se u 21 sat na Trgu Vinkovačkih jeseni.

ZAGREB - Hrvatsko kardiološko društvo obilježava Svjetski dan srca i 15 godina iskustva s Irumedom susretom liječnika u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" (u 12 sati) te stručnim skupom o primjeni ACE inhibitora u sprječavanju i liječenju bolesti srca i krvnih žila ("Vatroslav Lisinski" u 14 sati).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma na konferenciji za novinare u nedjelju, zadnjeg dana Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMZV), izvijestit će o rezultatima ovogodišnje sajamske manifestacije. Ovogodišnji, 81. JMZV, koji se održava od 13. do 18. rujna, okupio je 1.750 izlagača iz 40 zemalja. Uz individualne nastupe održava se 17 kolektivnih nastupa zemalja, no ove godine nema posebne zemlje partnera, već je naglasak stavljen na predstavljanje Hrvatske, odnosno njezina tržišnog potencijala. Glavne tematske cjeline priredbe su energetika, promet i logistika, graditeljstvo, sanitarije, elektroindustrija, strojarska i metalna industrija, prehrana i poljoprivreda, eko-etno Hrvatska, Dani mode, široka potrošnja, Arca - međunarodna izložba inovacija, a novost je i prvi Sajam glazbe. (Dvorana Klub izlagača, Južni ulaz, 1. kat, Avenija Dubrovnik 15, u 12 sati).

PULA - Obilježavanje Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i 14. obljetnice HRM-a čemu će nazočiti predsjednik Republike Stjepan Mesić i ministar obrane Berislav Rončević. Obilježavanje počinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule mornare ispred središnjeg križa gradskoga groblja u Puli (u 8 sati). Središnja svečanost održat će se na Gatu "Rijeka" u 10,15 sati, a izjava za medije predsjednika Mesića bit će u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1 u 12 sati. Potom će u istom Domu biti otvorena izložba "Makete povijesnih brodova". Generalni vikar vojnoga ordinarijata mons. Joško Šantić predvodit će svetu misu u Mornaričkoj crkvi u 18 sati.

SPLIT - "Tjedan knjige mediteranske tematike", tradicionalna književno-znanstvena priredba za istraživanje i afirmiranje mediteranskih ishodišta hrvatske kulture, počinje svečanim otvaranjem izložbe "17 u 8" u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. U sklopu Tjedna održat će se dva međunarodna znanstvena skupa: "Dioklecijan, tetrarhija i Dioklecijanova palača o 1700. obljetnici postojanja" (u ponedjeljak u Etnografskom muzeju), te "Komparativna povijest hrvatske književnosti" (u četvrtak u splitskom Zavodu HAZU). Uz brojna predstavljanja knjiga, upriličit će se više izložaba, bit će prikazana dva filma, "Palača sunca" Bogdana Žižića i "Šarkamen" Miodraga Tomovića, a organizirat će se i posjeti arheološkim nalazištima u okolici Splita. "Tjedan knjige mediteranske tematike" traje do 25. rujna. (Svečano otvaranje u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u 19,30 sati).

POREČ - Svečano otvaranje Godine mladih za Porečko-pulsku biskupiju kojoj je cilj pripremiti veliki "Susret hrvatske katoličke mladeži" koji će se pod pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije održati 29. i 30. travnja 2006. u Istri. (Eufrazijeva bazilika u 19 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne/navečer - Damir Margetić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙