FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Kranjčar uvjeren u plasman na SP 2006.

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometnereprezentacije Zlatko Kranjčar, unatoč posrtaju na Malti, uvjeren je uplasman na SP 2006.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar, unatoč posrtaju na Malti, uvjeren je u plasman na SP 2006.

Kranjčar napominje kako je hrvatska reprezentacije uvijek u odlučujućim trenucima pružila najbolje igre i uvjeren je da će tako biti i u preostale dvije utakmice, protiv Švedske i Mađarske.

Prvi suparnik nam je Švedska, s kojom igramo 8. listopada u Zagrebu, a četiri dana kasnije u posljednjem kolu kvalifikacija idemo u goste Mađarima. Hrvatski izbornik podsjetio je kako smo Šveđane nadigrali prije godinu dana, kada smo ih u Goeteborgu pobijedili 1:0.

"Isto očekujem i u Zagrebu. Švedsku dobro poznajemo i ničim nas ne mogu iznenaditi", kazao je izbornik Kranjčar na današnjoj konferenciji za novinare.

Kranjčar je istaknuo kako ga veseli što Dado Pršo stalno igra. "To znači da je stanje s njegovim koljenom dobro i nećemo ga morati odmarati", dodao je.

Popis reprezentativaca za utakmice protiv Švedske i Mađarske izbornik Kranjčar objavit će sljedećeg tjedna.

U Hrvatsku bi trebalo stići između tisuću i dvije tisuće švedskih navijača.

Glede kazne zbog divljanja hrvatskih navijača na Malti, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić ponovio je da u skladu s dosadašnjom praksom Fife treba očekivati novčane sankcije.

"Vjerujemo da će Fifa biti pravedna. No, sigurno je da ne možemo očekivati nikakve beneficije, a to znači da možemo zaboraviti na simboličnu kaznu", rekao je Srebrić.

Ocijenio kako su malteški izgredi srušili dosad vrlo dobar rejting hrvatskih navijača, te da su zbog divljanja manjine račun platili nedužni.

Hrvatski nogometni savez do petka mora poslati Disciplinskoj komisiji Fife svoje viđenje malteških događanja, a izricanje kazne očekuje se sljedećeg tjedna.

Na konferenciji za novinare postavljeno je i pitanje zašto u prošlom kolu Prve hrvatske nogomentne lige, kad je na rasporedu bio derbi Dinamo - Hajduk, nije bilo doping kontrole.

Glavni tajnik HNS-a kazao je kako se ždrijebom odlučuje u kojem će kolu biti obavljena doping kontrola, a ždrijebom je odlučeno da nje neće biti u prošlom kolu. To je jedini razlog što nije bilo doping kontrole, rekao je Srebrić.

Podsjetio je da je doping kontrola vrlo skupa, te da ju HNS financira iz svojih sredstava.

Pitanje doping kontrole izbilo je u prvi plan nakon što je sportski direktor Dinama Zvjezdan Cvetković prošlog tjedna izjavio da su igrači Hajduka dopingirani. Vodstvo Hajduka odbacilo je te optužbe, a disciplinski sudac Prve HNL suspendirao je Cvetkovića, te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. U međuvremenu Cvetković je odustao od svoje tvrdnje, navodeći kako njegova izjava nije precizno shvaćena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙