FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RFEF odlučuje o statusu Messija

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Španjolski nogometni organipresudit će o statusu mladog Barceloninog argentinskog nogometašaLionela Messije, odnosno, odlučiti može li on igrati u Primeri kao"asimilirani nogometaš, izjavio je španjolski ministar sporta JaimeLissavetzky.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Španjolski nogometni organi presudit će o statusu mladog Barceloninog argentinskog nogometaša Lionela Messije, odnosno, odlučiti može li on igrati u Primeri kao "asimilirani nogometaš, izjavio je španjolski ministar sporta Jaime Lissavetzky.

18-godišnji argentinski reprezentativac još nije zaigrao za Barcelonu u ovoj sezoni zbog podijeljenih mišljenja o vremenu koje mora provesti u Španjolskoj kao "asimilirani"c igrač, budući da je iz Argentine došao u Barcelonu u juniorskoj dobi.

Po propisima Španjolskog NS-a (RFEF) u klubovima Primere mogu igrati najviše trojica stranaca iz zemalja izvan Europske Unije, a Barcelona već ih ima toliko, Brazilca Ronaldinha (srednjak), Kamerunca Samuela Eto'oa (napadač) i Meksikanca Rafaela Marqueza (branič).

Predsjednik Barcelone Joan Laporta izjavio je prošlog tjedna da njegov klub iščekuje da Španjolski savez sportova (CSD) progovori o "slučaju Messi" nakon što je usvojio novi zakon o "asimiliranim" igračima, koji mogu igrati u Primeri iako su iz neke od zemlje izvan EU upravo stoga što su u Španjolsku došli kao juniori.

Lissavetzky, međutim, smatra da Barcelona može probiti birokratsku blokadu jedino ako se tri nogometna tijela slože u pogledu statusa asimiliranih igrača, a to su Španjolski NS (RFEF), Udruženje ligaša (LFP) i Udruženje profesionalnih nogometaša (AFE).

U međuvremenu je UEFA obavijestila Barcelonu da ima njenu suglasnost u pogledu uvrštavanja Messija u momčad koja će u srijedu igrati susret Lige prvaka s njemačkim predstavnikom Werderom iz Bremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙