FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijsti do4,30 sati.
ZAGREB, 13. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijsti do 4,30 sati.

ZAGREB - Izložbu "Europe 2020 - Danas za sutra/Today for Tomorrow", na kojoj su predstavljena 56 autorska rada - plakata 37 dizajnera iz 11 zemalja sa svih kontinenata koji su se prijavili na istoimeno paneuropsko natjecanje u grafičkom dizajnu sinoć je u Muzeju za umjetnost i obrt otvorila ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović. Riječ je o projektu koji su već drugi put zajednički organizirali Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Hrvatsko dizajnersko društvo, a potaknuo ga je poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić kako bi istaknuti europski dizajneri - okupljeni na jednome mjestu - grafičkim oblikovanjem pridonijeli budućnost staroga kontinenta. Večeras su dodijeljene i nagrade za najbolje radove koje je odabrao međunarodni žiri pod predsjedanjem francuskoga dizajnera Pierrea Bernarda - pobjednika prvoga natjecanja održanoga 2002.

RIJEKA - Koncert u spomen na Davorina Hauptfelda, dugogodišnjeg dirigenta Opere riječkog HNK "Ivana pl. Zajca", održan je sinoć u riječkoj katedrali Svetoga Vida na prvu godišnjicu maestrove smrti. Program je bio sastavljen od duhovnih arija i dueta koje su izveli solisti Opere HNK "Ivana pl. Zajca" sopranistice Mirella Toić i Ingrid Haller, mezzosporanistice Kristina Kolar i Anđelka Rušin, baritoni Robert Kolar i Mirko Čagljević te bas Dinko Lupi. Na orguljama ih je pratio Roberto Haller. U nastavku koncerta nastupilio je mješoviti zbor "Jeka Primorja" te zbor Opere riječkog HNK i Riječki komorni orkestar. Davorin Hauptfeld, rođen 1931. godine, pokrenuo je izvedbu oratorijskih koncerata u Rijeci.

VINKOVCI - Prva izložba suvenira Vukovarsko-srijemske županije otvorena je sinoć u srednjovjekovnoj crkvici sv. Ilije u Vinkovcima u organizaciji županijske Turističke zajednice. Na raspisan županijski nagradni natječaj za izbor suvenira prijavljen je 51 suvenir 22 izrađivača, a najuspješnijima među njima večeras su dodijeljene nagrade. U kategoriji suvenira s etnopodlogom prvonagrađeni je "Županijska knjiga" autorice Marije Ćosić iz Vrbanje, drugonagrađena je Šokačka rekla - špenzla autora Ivana Čolakovca iz Gradišta, a trećenagrađena je Etnofrizura Hrvatske autorice Blanke Žakule iz Vinkovaca.

ZAGREB - Predsjedništvo HDZ-a jučer je raspravljalo o aktulanim političkim prilikama u državi te vanjskopolitičkim aktivnostima usmjerenim na približavanje Hrvatske EU, doznaje se nakon sjednice. Glasnogovornik stranke Ratko Maček izvijestio je da je Predsjedništvo HDZ-a definiralo i neke od zadaća u djelovanju stranke do svršetka godine. Maček nije pobliže govorio ni o jednoj od raspravljenih tema, najavivši da će više riječi o tome biti na konferenciji za novinare koju će predsjednik HDZ-a Ivo Sanader održati danas u stranačkoj središnjici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙