FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijet nepripremljen za pandemiju ptičje gripe

VALLETTA, 12. rujna 2005. (Hina/DPA) - Svijet, a posebice azijskezemlje, izrazito su loše pripremljene za širenje ptičje gripe,upozorili su u ponedjeljak stručnjaci sa skupa na Malti.
VALLETTA, 12. rujna 2005. (Hina/DPA) - Svijet, a posebice azijske zemlje, izrazito su loše pripremljene za širenje ptičje gripe, upozorili su u ponedjeljak stručnjaci sa skupa na Malti.

Klaus Stohr, znanstvenik Svjetske zdravstvene organizacije, govoreći na drugoj europskoj konferenciji o gripi, koja se održava na Malti, istaknuo je da je vrijeme da države, u skladu sa svojim prioritetima i sredstvima, bolje pripreme svoje planove za slučaj pandemija.

Prema Stohru, u Aziji dovoljno cjepiva i lijekova za slučaj pandemije ptičje gripe ima samo Japan, dok je primjerice godišnje proizvodnja cjepiva u Kini dovoljna za samo 15 milijuna osoba.

Ako farmaceutske tvrtke u sljedećih deset godina nastave s ovakvom razinom proizvodnje cjepiva i lijekova samo će 20 posto svjetskog stanovništva imati dovoljno tih lijekova i cjepiva, napomenuo je Stohr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙