FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNL: Dinamo - Hajduk 0:0

ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - U derbi susretu 7. kola Prve HNL uZagrebu su Dinamo i splitski Hajduk igrali 0:0. Pred 32.000 gledateljana stadionu Maksimir sudio je Širić iz Osijeka.
ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - U derbi susretu 7. kola Prve HNL u Zagrebu su Dinamo i splitski Hajduk igrali 0:0. Pred 32.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Širić iz Osijeka.

DINAMO: Turina, Buljat, Ćorluka, Drpić, Ćale, Mamić, Chago, Modrić (Marić, 59), Mitu, Eduardo da Silva (Ljubojević, 86), Bošnjak.

HAJDUK: Pletikosa, Miladin, Granić, Vučko, Kralevski, Damjanović (Makarin, 86), Marčić, Kranjčar, Bartulović (Grgurović, 86), Munhoz (Bušić, 33), Blatnjak.

Derbi-utakmica 7. kola, ali i cijeloga hrvatskoga prvenstva, između Dinama i Hajduka pred više od 30.000 gledatelja na stadionu Maksimir okončana je bez zgoditaka, 0:0.

Bila je to iznimno borbena utakmica sa mnogo oštrih prekršaja i sa vrlo malo prilika, posve tipično za utakmice Dinama i Hajduka zadnjih godina. Začudo, sudac Širić je sve tolerirao, a prvi žuti karton dodijelio je tek u 80. minuti Marčiću i to zbog nepoštivanja odstojanja od mjesta prekršaja, a ne grubosti.

Najbolju priliku na utakmici imao je Niko Kranjčar nakon "solo-akcije" u 75. minuti, kada je silovitim udarcem pogodio gredu.Dinamo je bio puno bolja momčad u prvom poluvremenu, ali bez realizacije u završnici, dok je Hajduk bio posve ravnopravan igrom u drugom dijelu.

Bijes Dinamovih navijača spram bivšeg igrača Nike Kranjčara kulminirao je već u 10. minuti kada je baklja bačena sa istočne strane tribina zamalo promašila Hajdukova najboljega nogometaša. U 17. minuti uslijedio je petominutni prekid zbog "bakljade" Dinamovih navijača, a splitske su pristalice uzvratile svojom "bakljadom" u 68. minuti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙