FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

US Open - Clijsters napokon dohvatila Grand Slam

NEW YORK, 11. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Nakon četiri poraza ufinalima Grand Slam turnira, Belgijanka Kim Clijsters napokon jedohvatila pobjedu na jednom od četiri najveća teniska turnira. Sjajnompredstavom u finalu US Opena za svega 65 minuta pobijedila jeFrancuskinju Mary Pierce 6:3, 6:1.
NEW YORK, 11. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Nakon četiri poraza u finalima Grand Slam turnira, Belgijanka Kim Clijsters napokon je dohvatila pobjedu na jednom od četiri najveća teniska turnira. Sjajnom predstavom u finalu US Opena za svega 65 minuta pobijedila je Francuskinju Mary Pierce 6:3, 6:1.

"Sada mogu odahnuti. Naporan rad se isplatio i napokon sam svima dokazala kako i na najvećim turnirima mogu odigrati kvalitetno. Već sam se umorila od stalnih pitanja o nastupima na Grand Slam turnirima," kazala je Belgijanka.

Prvo Grand Slam finale igrala je 2001. godine na Roland Garrosu, no Amerikanka Jennifer Capriati je bila bolja. U iduća tri finala - Roland Garros (2003), US Open (2003), Australian Open (2004) zaustavila ju je sunarodnjakinja Justine Henin-Hardenne. Potom se ozlijedila i zbog operacije zgloba pauzirala je skoro godinu dana. Vratila se jača nego ikad. U zagrijavanju za US Open osvojila je šest turnira na brzim podlogama.

"Porazi na najvećim turnirima silno su me motivirali. Nisam se željela predati bez borbe. Sada mi se sve vratilo," dodala je Kim Clijsters.

Belgijanka je debitirala na WTA Touru 1999. godine na turniru u Antwerpenu i u prvom nastupu dogurala je do četvrtfinala. Iste je godine u Luksemburgu osvojila i prvi WTA turnir. Do sada je osvojila 27 turnira u singlu, te 11 u paru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙