FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 11. rujna

ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 11. rujna.
ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 11. rujna.

NEW YORK - Na četvrtu godišnjicu terorističkih napada 11. rujna kada je u rušenju njujorških blizanaca poginulo gotovo 3.000 osoba, New York će obaviti već uobičajeni ritual koji se sastoji od minute šutnje u 8.46 po mjesnom vremenu, u vrijeme udara zrakoplova u prvi toranj WTC-a, i svečanog čitanja imena poginulih. Komemoracije su predviđene u New Yorku, Washingtonu, Somersetu i Pennsylvaniji. Jedna od novosti u vrijeme kad se Sjedinjene Države nose s novom tragedijom, uraganom Katrina i još nejasnim brojem žrtava, bit će manifestacija "Hod za slobodu" (Freedom Walk) u organizaciji Pentagona u Washingtonu u čast američkih vojnika u Iraku, koju kritičari smatraju propagandnim potezom administracije predsjednika Georgea W. Busha.

LOUISIANA - Američki predsjednik George W. Bush, danima na udaru kritika zbog spore i nedjelotvorne pomoći području pogođenom uraganom Katrina, stiže u svoj treći posjet državi Louisiani gdje je najteže stradao grad New Orleans s 450.000 stanovnika. Bush će ostati do 12. rujna u Louisiani gdje su prema dosadašnjim podacima pronađene 372 poginule osobe, a prema ranijim prognozama strahovalo se da bi ih moglo biti i na tisuće.

JERUZALEM - Očekuje se da bi vlada izraelskog premijera Ariela Sharona mogla odobriti zadnju fazu izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze koja bi trebala početi u nedjelju navečer.

TOKIO - Parlamentarni izbori, na kojima bi, prema anketama, Liberalno-demokratska stranka (LDP) japanskog premijera Junichira Koizumija trebala lako pobijediti jer vodi ispred glavne oporbene Demokratske japanske stranke (DPJ). Koizumi je najavio da kani podnijeti ostavku ako vladina koalicija izgubi no pobjednik će se morati uhvatiti ukoštac s pitanjima privatizacije Japanske pošte, demografskog pada, fiskalne reforme, odnosa s Kinom, te mogućom promjenom pacifističkog ustava iz 1947., kako bi se Japanu omogućilo da ima pravu vojnu silu sposobnu učinkovito obraniti zemlju u slučaju napada.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Igor Mlinarić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙