FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Na širem području Zadra jutros između 7 i 8 sati padala je kiša koja je mjestimice bila vrlo jaka, tako da je u pojedinim djelovima Zadra došlo do poplavljivanja prostorija, izvijestio je Državni centar 112. Pripadnici javne vatrogasne postrojbe Zadar imali su 10-tak intervencija ispumpavanja prostorija.

ZAGREB - Sedmogodišnje dijete poginulo je jučer navečer oko 20 sati u prometnoj nesreći kod benzinske postaje INA Jakovlje, koju je zbog neprilagođene brzine skrivio vozač osobnog vozila renault megan, austrijskih oznaka, u kojem se dijete nalazilo, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Lakše ozljede zadobila je četvorogodišnja djevojčica, koja se nalazila u istom vozilu, a pomoć joj je pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

SPLIT - Od posljedica teške prometne nesreće što se jutros dogodila u Bajnicama, na splitskom području, u Kliničkoj bolnici Split preminula je pješakinja Anka Brahović (1936.), doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Do nesreće je došlo kada je 36-godišnji vozač osobnog automobila mercedes, splitskih registarskih oznaka, vozeći iz smjera Splita u Omiš pri pretjecanju izgubio nadzor nad vozilom te zahvatio pješakinju.

ZAGREB - Fondacija Heinrich Boll i Zelena mreža aktivističkih udruga organizirale su danas okrugli stol "Održivo graditeljstvo u Hrvatskoj" na kojemu hrvatski stručnjaci, te gosti inozemstva raspravljaju o ekološkoj gradnji i promicanju gradnje koja će smanjiti potrošnju energije bez snižavanja kvalitete gradnje i stanovanja. Cilj je da se prilikom gradnje kuća iskoriste svi dostupni izvori obnovljive energije, poput sunca, vjetra i drugih, te da se objekti grade tako da se maksimalno smanje gubitak topline, istaknuto je.

NOVI VINODOLSKI - U vinogradima vukovarskog VUPIK-a u novljanskom polju "Pavlomiru" u Novom Vinodolskom, danas je, uz prigodnu svečanost, počela berba grožđa. Vinograd na 20 hektara uzgojili su godine 1993. vukovarski prognanicji, revitalizirajući tako nekada poznato ali godinama zapušteno vinorodno vinodolsko područje. Danas tu raste 85 tisuća trsa. Početak berbe u VUPIK-ovim vinogradima na prigodnoj je svečanosti označio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

ZAGREB - Prvi Dječji sabor znanja održat će se u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora 1. listopada, na Dan borbe protiv neznanja, najavili su danas autori projekta "Učilica - igrom do znanja". Uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Stjepana Mesića i Grada Zagreba, te uz potporu Hrvatskog sabora, prvi Dječji sabor znanja organizira "Učilica" uz pomoć neprofitne ustanove za promidžbu znanja i stvaralaštva, "Otok znanja". Članovi prvoga Dječjeg sabora znanja izabrani su u protekloj školskoj godini, 2004./05. u sklopu u sklopu emisije HTV-a "Učilica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙