FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srebrić: Vjerojatno ćemo biti novčano kažnjeni

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatskog nogometnog savezauputili su ispriku svojim malteškim kolegama zbog sinoćnjeg divljanjahrvatskih navijača na stadionu Ta'Qali u La Valletti za vrijemekvalifikacijske utakmice za SP 2006. između Malte i Hrvatske.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza uputili su ispriku svojim malteškim kolegama zbog sinoćnjeg divljanja hrvatskih navijača na stadionu Ta'Qali u La Valletti za vrijeme kvalifikacijske utakmice za SP 2006. između Malte i Hrvatske.

"Nama je jako žao zbog ovog incidenta. HNS je Malteškom nogometnom savezu uputio službenu ispriku zbog ovih nemilih događaja. Maltežani su bili jako dobri domaćini i mi smo im iskreno čestitali na ostvarenom rezultatu", izjavio je danas za Hinu glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Zbog ovog izgreda Fifa će vjerojatno novčano kazniti HNS.

"Vjerojatno ćemo biti novčano kažnjeni. To se može zaključiti na temelju dosadašnje prakse Fife u sličnim slučajevima. Ne vjerujem da bi nas mogli kazniti na taj način da bi utakmicu protiv Švedske (8. listopada) morali igrati pred praznim stadionom. Takva bi kazna bila moguća da se je incident zbio na našem terenu", kazao je Srebrić.

Srebrić je dodao kako HNS ima neslužbene informacije da je uhićeno do 60 hrvatskih navijača.

Na upit da li ovaj incident može loše utjecati na zajedničku hrvatsko-mađarsku kandidaturu za domaćinstvo EP 2012., Srebrić je odgovorio: "To su dva različita natjecanja, Svjetsko prvenstvo je u nadležnosti Fife, a za Europsko prvenstvo je zadužena Uefa. No, sigurno je da nam ovo nije dobra referenca. Mi ćemo nadležnim institucijama predočiti sve što radimo da se ovakvi incidenti ne bi događali, ni kod nas, ni u inozemstvu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙