FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

SARAJEVO - Za novog veleposlanika Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj predložen je Aleksandar Dragičević, javljaju u četvrtak gotovo svi bosanskohercegovački dnevni listovi. Odluku o postavljenju novog veleposlanika u Zagrebu Predsjedništvo BiH donijelo je u srijedu no njegov identitet nije objavljen a član državnog vrha Sulejman Tihić kazao je novinarima kako to neće ni biti službeno učinjeni sve dok se o kandidaturi ne očituje zemlja-primateljica. Rođen je 1960. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu, u razdoblju od 1992. do 1996. godine radio je kao sudac na prvostupanjskom sudu u Banja Luci. 2002. godine postavljen je za generalnog konzula BiH u Milanu.

AMMAN - Glavni branitelj Saddama Husseina opovrgnuo je u četvrtak da je svrgnuti vođa priznao da je naložio pogubljenja i vodio kampanju protiv Kurda u kojoj je pobijeno više tisuća ljudi. "Predsjednik ništa nije priznao i nijedna istraga u ovom slučaju nije s njim povezana", rekao je Halil Dulaimi u priopćenju koje je poslao Reutersu. Irački predsjednik Jalal Talabani izjavio je u utorak na državnoj televiziji da mu je istražitelj koji je ispitivao Saddama rekao kako je od potonjeg dobio priznanje koje je bivši predsjednik i potpisao.

SAN FRANCISCO - Republikanski guverner Arnold Schwarzenegger uložit će veto na zakon kojim se dopušta istospolni brak u Kaliforniji, priopćio je u srijedu njegov ured. Kako je rekla njegova službena predstavnica Margita Thompson, Schwarzenegger neće potpisati nacrt zakona kojim se dopušta istospolni brak "iz poštovanja prema volji naroda". Prije pet godina većina kalifornijskih birača očitovala se na referendumu o braku kao zajednici između muškarca i žene. Kongres države Kalifornije s demokratskom većinom prihvatio je u utorak sa 41 glasom za i 35 protiv zakon kojim se dopušta vjenčanje istospolnih parova.

RIJAD - Pet vrlo traženih terorista u Saudijskoj Arabiji ubijeni su u trodnevnim sukobima sa snagama sigurnosti u Dammamu u istočnom dijelu zemlje, objavilo je u srijedu saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Sukob koji je završen u utorak zauzimanjem skrovišta terorista odnio je i četiri života u redovima sigurnosnih snaga. Priopćenje ministarstva unutarnjih poslova navodi kako su ubijeni teroristi Saudijci i da se nalaze na popisu najtraženijih članova al Qaede. U priopćenju se dodaje i da su trojica od ubijenih terorista sudjelovali u napadima na strane državljane u Rijadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙