FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fener gladan Eurotrofeja

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Navijači istanbulskog Fenerbahčeasve su nestrpljiviji i sve glasnije traže od svojih ljubimaca da osimnacionalnih trofeja osvoje i neki europski.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Navijači istanbulskog Fenerbahčea sve su nestrpljiviji i sve glasnije traže od svojih ljubimaca da osim nacionalnih trofeja osvoje i neki europski.

Tu "glad za trofejima međunarodnog kalibra" uvećao je uspjeh gradskog rivala Galatasaraya, koji je 2000. bio pobjednik Kupa UEFA. Osluškujući "glas naroda" Fenerbahčeov trener, Nijemac Cristophe Daum, tražio je od uprave kluba da mu nabavi prava pojačanja iz zemalja koje su europske ili južnoameričke nogometne velesile. No, do sada Fener nije uspio ostaviti traga u Eurokupovima.

Prošle sezone u Ligi prvaka Fenerbahče nije uspio ući u četvrtfinale, a slaba mu je utjeha bila što je u zadnjoj utakmici u skupini visoko pobijedio Manchester United (3:0), jer je engleski klub usprkos tome nastavio natjecanje a turski je ispao.

Fener, koji je uoči ovog prvenstva Turske (2005/6) bio nominiran za velikog favorita, spremnog da osvoji i treći uzastopni naslov državnog prvaka, neočekivano je slabo startao u turskoj ligi s dva uzastopna remija u susretima s prosječnim protivnicima, Genlerbirligijem i Diyarbakirom.

Daum, međutim, nije izgubio samopouzdanje, štoviše ovih je dana optimistički izjavio da će njegova momčad u najpotrebijem trenutku početi igrati konstantno dobro i nizati pobjede i u Turskoj i u Ligi prvaka.

"Najviše očekujem od našeg playmakera Brazilca Alexa de Souze, kojeg smo angažirali prošlog ljeta, i od ganskog reprezentativca Stephena Appiaha, kojeg smo ove sezone kupili od Juventusa. Iz Konyje smo doveli dobrog strijelca Zafera Biryola, a s Barcelonom smo dogovorili da nam i dalje ostavi na posudbi turskog reprezentativnog vratara Rustua Recbera" - kaže Daum koji se, izgleda, brzo pomirio s odlaskom Nizozemca Pierrea van Hooijdonka u NAC Bredu i Serhata Akina u Anderlecht, jer na raspolaganju ima još trojicu izvrsnih napadača Marcija Nobrea, Nicolasa Anelku i 23-godišnjeg turskog reprezentativca Tuncaya Sanlija, koji se proslavio na već spomenutoj utakmici s Manchester Unitedom kojemu je zabio sva tri pogotka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙