FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kvalifikacije za SP: Poništena utakmica Uzbekistan - Bahrein

TOKIO, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni nogometni savez(FIFA) odlučio je poništiti prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija zaodlazak na Svjetsko prvenstvo između Uzbekistana i Bahreina odigranu usubotu, te odgoditi uzvrat, koji se trebao igrati u srijedu, zbogsudačke pogreške.
TOKIO, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni nogometni savez (FIFA) odlučio je poništiti prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Uzbekistana i Bahreina odigranu u subotu, te odgoditi uzvrat, koji se trebao igrati u srijedu, zbog sudačke pogreške.

U subotnjoj utakmici odigranoj u Taškentu Uzbekistan je svladao Bahrein sa 1-0, no Uzbekistanci su se žalili na odluku japanskog suca Toshimitsua Yoshide iz 39. minute. Tada je dosuđen 11-erac za Uzbekistan kojega je Džeparov pretvorio u pogodak za 2-0, no sudac je taj pogodak poništio zbog preranog ulaska jednog uzbekistanskog igrača u kazneni prostor, ali umjesto ponavljanja kaznenog udarca dosudio je - indirektni udarac za Bahrein.

FIFA je na svom sastanku u Tokiju u utorak zaključila kako je sudac Yoshida u spomenutoj situaciji napravio "tehničku povredu pravila", te poništila dvoboj i odlučila da se novi dvoboji Uzbekistana i Bahreina trebaju odigrati 8. i 12. listopada.

"Sudac Yoshida je napravio tehničku povredu pravila. U situaciji kakva se dogodila u 39. minuti pravila nalažu ponavljanje izvođenja kaznenog udarca", stoji u obrazloženju FIFA-ine odluke.

Uzbekistanci, naravno, nisu zadovoljni ovakvom odlukom već zahtijevaju da se subotnji dvoboj registira sa 3-0 u njihovu korist.

"Ovakva odluka nije poštena prema nama, morat ćemo ponovno odigrati čitavu utakmicu nakon što smo pobijedili 1-0 i još nam je poništen uspješno izveden 11-erac", izjavio je glasnogovornik Uzbekistanskog nogometnog saveza Sandžar Rizajev i dodao kako će dužnosnici njegova saveza na FIFA-inu kongresu u Maroku u subotu tražiti da se odluka o poništenju čitave utakmice preinači tako da se igra nastavak od trenutka kada se dogodio incident, odnosno da se ponovno odigraju 52 minute, a da nastavak započne izvođenjem 11-erca.

Pobjednik dvoboja Uzbekistana i Bahreina će za odlazak na SP razigravati protiv četvrte reprezentacije zone CONCACAF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙