FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Da Vincijev kod: otkriće tajanstvenog privjeska u Jeruzalemu

JERUZALEM, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Dva arheologa su prekopavajućiruševine s Platoa džamije u Jeruzalemu otkrila privjesak čija bitajanstvenost mogla poslužiti radnji romana "Da Vincijev kod",bestselera Dana Browna.
JERUZALEM, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Dva arheologa su prekopavajući ruševine s Platoa džamije u Jeruzalemu otkrila privjesak čija bi tajanstvenost mogla poslužiti radnji romana "Da Vincijev kod", bestselera Dana Browna.

"Na brončanu privjesku u obliku križa, veličine jednog četvornog centimetra, ugraviran je s jedne strane simbol Svetog grala a s druge čudni znakovi: čekić, kliješta i čavli", izjavio je izraelski arheolog Gabriel Barkaj.

"Prema našim saznanjima radi se o masonskom amblemu iz 19. stoljeća koji se na ovaj ili onaj neobjašnjiv način našao među ruševinama".

Britanski specijalist kojega je konzultirala ekipa ocijenio je da je taj predmet mogao pripadati Charlesu Warrenu, slavnom arheologu koji je istraživao plato 1867. godine.

Sveti gral služi piscu Danu Brownu kao argument za tvrdnju da se istina o podrijetlu Isusa Krista krije u umjetničkim predmetima i arhitekturi, poput "Posljednje večere" Leonarda da Vincija.

Isti autor smatra da su slobodni zidari nasljednici templara i nose istinu o Kristovu podrijetlu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙