FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SK: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 2. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je potpredsjednika Svjetske banke Shigea Katsua, priopćeno je iz Ministarstva. Primorac je predstavio Katsuu dosadašnje rezultate reforme hrvatskog obrazovanja i Vodič kroz Hrvatski nacionalni obrazovni standard koji je preveden na engleski i već izazvao pozitivne reakcije resornih ministara iz nekoliko europskih zemalja. Razgovarano je o radnjama koje Ministarstvo poduzima radi realizacije kredita Svjetske banke u iznosu od 85 milijuna dolara za unapređenje sustava odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj. Katsu je rekao da će Svjetska banka financijski pratiti provedbu tog plana od sljedeće godine.

ZAGREB/WASHINGTON - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić posjetio je Muzej holokausta u Washingtonu, objavljeno je jutros na internetskim stranicama hrvatske redakcije Glasa Amerike - VOA-e. Tom prigodom kardinal Bozanić je izjavio da "čovjek nakon što prođe kroz Muzej nije previše raspoložen za velike govore i riječi". Na novinarski upit o posjetu tamošnjoj Dvorani sjećanja za žrtve logora u Jasenovcu, kardinal Bozanić je odgovorio kako je u njoj zapalio svijeću i dodao da je "blaženi Alojzije Stepinac rekao kako je taj logor jedna crna mrlja u hrvatskoj zemlji".

GOSPIĆ - Na području grada Gospića do sada je obnovljeno oko 85 posto obiteljskih kuća povratnika srpske nacionalne manjine, a rješava se i pitanje vodoopskrbe. Na njega će se priključiti više od 480 stambenih jedinica, izjavio je gospički gradonačelnik Milan Kolić nakon susreta s voditeljicom područnog ureda OESS-a u Gospiću Stephanie Grepo. U naselja oko Gospića do sada se vratilo oko 500 ljudi, a pitanje povratka trebalo bi biti okončano u sljedećoj godini do kada će se obnoviti između 50 i 100 kuća. Područni Ured OESS-a izvijestio je Kolića o aktivnostima koje će provoditi do konca godine koje obuhvaćaju i neke oblike stručnog usavršavanja mladih.

ŠIBENIK - Predstavnik Koordinacije udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske Ivan Knezović pozvao je s današnje tiskovne konferencije ispred Tvornice lakih metala sve hrvatske prijevoznike, da u ponedjeljak, 5. rujna stupe u opći štrajk, ako se Vlada do tog vremena ne očituje i ne donese odluku o poništenju natječaja o prodaji "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor". Prijevoznici također traže poništenje ugovora o eksluzivnom pravu koje je slovenska tvrtka dobila za trogodišnji prijevoz robe za šibenskog aluminijaša u vrijednosti 5,5 milijuna eura godišnje čime, ustvrdio je, dalmatinski prijevoznici ostaju bez posla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙