FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 2. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio je sinoć da će Vlada detaljno analizirati sadržaj izjave Hrvoja Petrača. "Itekako nas zanima odakle takvim ljudima bahatost za izricanje prijetnji. Zanima nas kontekst i pozadina onih koji možda stoje iza takve njegove bahatosti", kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu glasnogovornik Maček. On je reagirao na izjavu u srijedu uhićenog Petrača koji je jučer ispred sudnice u grčkom gradu Igoumenitsu novinarima, kako je prenijela agencija Reuters, izjavio da bi "želio svojem premijeru Sanaderu zaželjeti mnogo, mnogo sreće u njegovom političkom samoubojstvu". Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je da će "policija istražiti sve okolnosti vezane uz Petračevu izjavu".

ZAGREB -Izjavu Hrvoja Petrača da je njegovo uhićenje političko samoubojstvo premijera Ive Sanadera sinoć je u Požegi novinarima prokomentirao predsjednik Stjepan Mesić, koji je kazao da bi tu izjavu najbolje mogao prokomentirati sam Petrač. "Meni se čini da bi to najbolje mogao prokomentirati sam Petrač. Ne znam zašto je on to izjavio, jer nije premijer taj koji bilo koga lišava slobode. Tu postoje institucije i službe koje rade taj posao, a ako gospodin Petrač kao što izjavljuje nije kriv, on će to vrlo jednostavno i dokazati", rekao je predsjednik Mesić novinarima u Požegi, gdje je nazočan svečanom otvorenju festivala "Zlatne žice Slavonije".

ROVINJ - Predsjednik Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjeljstvo Hrvatske obrtničke komore Tonči Božanić rekao je sinoč u Rovinju da nakon slovenske odluke Hrvatska mora bez odlaganja proglasiti Zaštićeni ribolovno-ekološki pojas (ZERP) u cijelosti te da se on primjenjuje i za članice Europske unije. "Nakon što je Slovenija punopravna članica EU nerazumnim potezom proglašenja svog epikontinentalnog i ekološkog pojasa svoju jurisdikciju na moru nedopustivo proširila na račun našeg mora, upravo sada je trenutak da Hrvatski sabor konačno i bez odlaganja proglasi ZERP u cijelosti te da se on primjenjuje i za članice EU", rekao je Božanić na konferenciji za novinare, istaknuvši potporu istarskim ribarima. Upozorio je da je spomenuta odluka slovenske vlade grubo kršenje hrvatskih suverenih teritorijalnih, a time i ribolovnih prava u našem dijelu mora.

ZAGREB - Na izložbi in memoriam Anto Jerković 1958.-2005. "Potpisujem sve što je plavo", otvorenoj sinoć u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) na zagrebačkome Gornjem gradu, predstavljeno je 17 fotografija koje dokumentiraju pojedine faze stvaralaštva umjetnika preminuloga u srpnju ove godine.

ZAGREB - Televizija MTV Adria sinoć je, kao jedna od inačica svjetske glazbene televizije MTV, započela s emitiranjem programa za područje Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te Makedonije. "MTV-jev program povezivat će međunarodnu produkciju zabavnih programa za mlade od 30 do 35 godina, najrelevantniju međunarodnu popularnu glazbu te urbanu i naprednu glazbu koja nastaje u regiji", kaže se u priopćenju MTV Adria.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙