FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 1. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila je da nitko od djelatnika policije nije razgovarao s Adonisom Hodžićem, hrvatskim braniteljem koji je sredinom kolovoza optužio osječku policiju za protupravno privođenje i iznuđivanje potpisa koji bi teretio Branimir Glavaša, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo unutarnjih poslova. U MUP-u kažu da je prijavljen samo slučaj dvojice građana koji su se obratili jednoj od braniteljskih udruga, žaleći se na načine i razloge pozivanja na obavijesni razgovor, a njihov je slučaj ispitan i PU osječko-baranjska im je uputila odgovor, stoji u priopćenju.

ŠIBENIK - Dvadesetak šibenskih i splitskih prijevoznika blokiralo je jutros svojim kamionima glavni ulaz u Tvornicu lakih metala (TLM) u Šibeniku, prosvjedujući radi prodaje TLM-ova "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor" koja je danas i službeno preuzela tu poslovnu jedinicu, a koja je dobila i trogodišnji ugovor o ekskluzivnom pravu prijevoza robe iz TLM-a. Po riječima predstavnika prijevoznika Zorana Ćevida, do jutrošnje blokade došlo je spontano i prijevoznici žele spriječiti bilo kakvu otpremu i dopremu robe u šibensku tvornicu s obzirom da "Slovenci jutros već dijele putne naloge, što znači da dalmatinski i hrvatski prijevoznici danas ostaju bez posla".

ZAGREB - Na sinoćnjoj sjednici Vijeća Židovske općine Zagreb razriješena je tromjesečna kriza, izvijestio je nešto poslije ponoći predsjednik Židovske općine Zagreb dr. Ognjen Kraus. Dvotrećinskom većinom glasova Vijeća odlučeno je da se ne sklapa novi ugovor s dosadašnjim rabinom Kotelom Dadonom. Uobičajenom procedurom, kakvom je izabran i dosadašnji rabin, raspisat će se u najskorijem mogućem roku međunarodni natječaj za izbor novog rabina, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Vodostaj rijeke Dunava u Hrvatskoj je u porastu, s tendencijom porasta u domeni visokih i srednje visokih vodostaja, a kod Batine, gdje je jutros u 6 sati bilo izmjereno 588 centimetara, na snazi su mjere redovite obrane od poplava, izvijestio je jutros Državni centar 112. Na području Aljmaša i Dalja na snazi su mjere pripremnog stanja obrane od poplava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙