FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 31. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske
ZAGREB, 31. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa i IBM Hrvatska danas su službeno započeli suradnju na razvoju informacijskog sustava za upravljanje sudskim predmetima (ICMS), što je, kako je istaknuto, jedan od najvažnijih i najzahtjevnijih elemenata informatizacije hrvatskog pravosuđa. Glavni ciljevi uvođenja ovog sustava su povećanje djelotvornosti rada sudova, smanjenje troškova, povećanje brzine rada, unaprjeđenje procedure na sudovima i bolja dostupnost informacija građanima, ističu u Ministarstvu. Ministrica Vesna Škare Ožbolt rekla je da bi sustav trebao pomoći i u otkrivanju "uskih grla" pravosuđa te na taj način pomoći u njegovu poboljšavanju, od zakonodavnih do organizacijskih aktivnosti.

ZAGREB - Državni centar 112 izvijestio je da je vodostaj Mure u opadanju te je prekinuto pripremno stanje obrane od poplava za slivno područje Međimurja. Vodostaji Drave su u opadanju s tendencijom stagnacije u gornjem toku, a u donjem toku u porastu u domeni visokih i srednje visokih vodostaja pa se mjere pripremnog stanja obrane i dalje na snazi. Vodostaji Dunava rastu, s tendencijom rasta u domeni srednje visokih vodostaja te su mjere redovite obrane od poplave i dalje kod Batine, a mjere pripremnog stanja na području Aljmaša i Dalja. Vodostaji Save do Rugvice su u opadanju u domeni niskih, a nizvodno od Rugvice s tendencijom opadanja u domeni srednjih vodostaja.

ŠIBENIK - Na otoku Obonjanu kod Šibenika počeli su 4. susreti djece hrvatskih branitelja iz svih županija, a otvorila ih je potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor. U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata na trodnevnim susretima sudjeluje 520 djece, a oko 3500 njih je u cijeloj Hrvatskoj prethodno prošlo kroz izlučna natjecanja. Osim u sportu, djeca će se natjecati i u društvenim igrama i u radu likovne, modelarske i glazbene radionice. Otvaranju su nazočili i predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Tomislav Merčep i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

DIVULJE - Požar kod Trogira u predjelu Brnistrovica koji je planuo rano jutros u 2,30 sati, lokaliziran je oko 6,55 sati, a vatrogasne snage rade na sanaciji požarišta, Izvijestilo je jutros Vatrogasno operativno središte u Divuljama. Izgorjelo je oko 10 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjeluju pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Trogir, Kaštela, Gomilica, Mladost, Vranjica, Marina i Slatine, državna intervencijska postrojba iz Divulja te pripadnici namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske, ukupno 96 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila, te dva kanadera.

ZAGREB - Rano jutros oko 4,20 sati došlo je do požara na privatnom brodu za prijevoz turista dugom oko 15-tak metara, privezanom u marini u Tribunju, izvijestio je Državni centar 112. Do požara je došlo unutar broda i brod nije potonuo. Požar je lokaliziran u 5,05 sati, a gasili su ga vatrogasci javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik i dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Vodice, koji su i ostali na brodu radi osiguranja tijekom očevida. Tijekom gašenja lakše je ozlijeđen vlasnik broda.

SPLIT - Poslovnica Zagrebačke banke u Splitu, u Papandopulovoj ulici, opljačkana je jutros oko 9,15 sati, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Prema izvješću policije u poslovnicu su ušla najvjerojatnije dva počinitelja s motociklističkim zaštitnim kacigama, i uz prijetnju oružjem zatražili novac od bankovnih službenika. Nakon toga su motorom pobjegli prema središtu grada. Nije još utvrđeno koliko je novca ukradeno, a intenzivna potraga za počiniteljima je u tijeku kao i kriminalistička obrada.

ZAGREB - Knjigu političkih eseja "Priznajem, Hrvat sam!" objavio je u vlastitoj nakladi akademik Josip Pečarić. Knjiga raščlanjuje hrvatsku političku stvarnost, vrtloge političkih zbivanja, događaja i sklopova, ističe se u proslovu knjige. Knjiga je podijeljena u deset poglavlja u kojima autor analizira pozadinu rada Haaškoga suda, podizanje optužnica protiv hrvatskih novinara, neka pitanja oko Domovinskoga rata, dosjee izdaje na Haaškom sudu, sukobe Hrvata i muslimana u BiH, objavljene knjige o dr. Franji Tuđmanu, Izjavu o stanju hrvatske kulture i nacije, a ti su tekstovi ranije su objavljivani u Glasu koncila, Fokusu, Hrvatskom slovu i Novom hrvatskom slovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙