FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 30. kolovoza

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 30. kolovoza.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 30. kolovoza.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader primit će zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (Banski dvori, Trg sv. Marka u 11 sati). Nakon sastanka moguće su izjave.

VINKOVCI - Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba. Podno Središnjeg Križa na gradskom groblju bit će položeni vijenci (u 9 sati), nakon čega će biti služena misa (u 9,30 sati). Prigodan program počinje u 10,30 sati. Organizator obilježavanja je Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruga "Hrvatska majka" Vinkovci. Skupu će nazočiti državni dužnosnici, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, grada Vinkovaca kao i domaćih i međunarodnih ustanova.

MAKARSKA - Otvaranje novouređene zgrade Općinskog suda i Prekršajnog suda u Makarskoj te službene internet stranice Općinskog suda na kojoj će se nalaziti informacije vezane za rad suda i službeni obrasci (u 17 sati). Ulaganje Ministarstva pravosuđa u uređenje zgrade Općinskog suda iznosi gotovo 4,6 milijuna kuna. Nakon svečanog otvaranja ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt dat će izjavu za medije.

SPLIT - Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Europapress holdinga (EPH) potpisat će ugovor temeljem kojeg će EPH postati vlasnikom 34,6 posto dionica splitske medijske kuće Slobodna Dalmacija. HFP je ponudu EPH prihvatio sredinom ove godine, godinu i pol nakon raspisivanja natječaja. Početkom kolovoza provedena je i dokapitalizacija Slobodne Dalmacije za 83,47 milijuna kuna, i to izdavanjem novih dionica na čiji upis isključivo pravo ima EPH (sjedište Slobodne Dalmacije, Hrvatske Mornarice 4 u 13,30 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinare IDS-a o hrvatsko-slovenskim odnosima, turističkom zemljištu i Liburnia Riviera hotelima (ured IDS-a u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje Vodiča za ostvarivanje prava i interesa građana pred javnim institucijama "Izgubljen-nađen". Izradu publikacije financirala je Europska unija a cilj je upoznati građane s njihovim pravima. U tematski raspoređenim poglavljima obrađena su neka od najčešćih pitanja i poteškoće s kojima se građani susreću (središnji ured GONG-a, Trg bana Jelačića 15 u 10,30 sati).

ZAGREB - Ministarstvo kulture i Institut za oceanografiju i ribarstvo potpisat će ugovor o praćenju i suzbijanju invazivne alge roda Caulerpa. Potpisivanju će nazočiti ministar kulture Božidar Biškupuić i ravnateljica Instituta Ivona Marasović (zgrada Ministarstva, Runjaninova 2 u 9,30 sati).

DUBROVNIK - Proglašenje pobjednika prvog Libertas film festivala, koji se održava od 26. do 30. kolovoza u Dubrovniku (terasa Ville Orsula Grand hotela Villa Argentina u 11 sati). U programu festivala prikazano je 35 filmskih naslova iz cijelog svijeta, među kojima i četiri hrvatska. O festivalskim nagradama odlučuje međunarodni ocjenjivački sud pod predsjedanjem Trevora Grotha, direktora programa svjetski uglednih filmskih festivala Sundance i Sinevegas. Festivalske nagrade bit će dodijeljene u dubrovačkom kinu "Sloboda" u 21 sat.

Dežurni urednici:

prijepodne - Marko Curać

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙