FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed zbog eksplozije u Kadijevićima

SPLIT, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Nevladine udruge iz Splita Centar zarazvoj demokracije (CERD) i Građanski otpor nasilju i nepravdi (GON)te Vijeće Srpske nacionalne manjine u Splitu u poslijepodnevnompriopćenju oštro su osudile noćašnju eksploziju u zaseoku Kadijevići,u Glavini Donjoj, u kojoj srećom nitko nije nastradao.
SPLIT, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Nevladine udruge iz Splita Centar za razvoj demokracije (CERD) i Građanski otpor nasilju i nepravdi (GON) te Vijeće Srpske nacionalne manjine u Splitu u poslijepodnevnom priopćenju oštro su osudile noćašnju eksploziju u zaseoku Kadijevići, u Glavini Donjoj, u kojoj srećom nitko nije nastradao.

Kako je izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, nepoznati počinitelj rano jutros bacio je bombu u dvorište kuće, u vlasništvu 58-godišnjaka, u Glavini Donjoj u Imotskoj krajini, u zaseoku Kadijevići, od čije je eksplozije oštećena kuća. U trenutku eksplozije, navodi policija, u kući je bilo dvanaest ukućana, a nitko nije ozlijeđen. Tijekom dana obavljen je očevid.

Napomenuvši kako je riječ o srpskoj obitelji u selu Kadijević u čije je dvorište bačena bomba, Centar za razvoj demokracije (CERD) i Građanski otpor nasilju i nepravdi (GON) te Vijeće Srpske nacionalne manjine u Splitu u priopćenju zamjeraju policiji što nije objavila podatke o nacionalnom identitetu onih na koje je napad izvršen.

"Da je kojim slučajem napadnuta neka hrvatska obitelj to bi zvonilo na sva zvona, a posebno na ona Katolička", kaže se uz ostalo u priopćenju koje su potpisali voditelj CERD-a u Splitu Semina Lončar, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Jovo Grkinić i u ime GON-a Miro Bogdanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙