FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

PARIZ - Najmanje 17 osoba je poginulo, među njima i djeca, a tridesetak je ozlijeđeno u požaru koji je u noći s četvrtka na petak zahvatio jednu sedmerokatnu stambenu zgradu u Parizu, priopćili su francuski dužnosnici. Glasnogovornik vatrogasne službe rekao je da uzrok požara, koji je izbio usred noći u južnom dijelu francuskog glavnog grada, zasad nije poznat. On je dodao da je u gašenju sudjelovalo 200 vatrogasaca, te da se požar nalazi pod nadzorom. Francuski radio javio je da su u toj zgradi živjeli mnogobrojni imigranti.

LONDON - Al-Qaida priprema atentat na veliki financijski centar na azijskom Dalekom istoku ili Australiji radi narušavanja povjerenja ulagača u to područje, izjavio je francuski istražni sudac Jean Louis Bruguiere u intervjuu objavljenom u petak u Financial Timesu. Dodao je da imaju informacije koje ih navode navode na pomisao da bi zemlje tog područja, posebice Japan, mogle biti meta napada mreže al-Qaide navodeći kao mogući cilj atentate na Tokio, Singapur i Sydney. Bruguiere ocjenjuje da bi svaki napad na financijsko tržište poput Japana imao automatski važan ekonomski utjecaj na povjerenje ulagača.

JERUZALEM - Minobacačka granata ispaljena je iz Gaze i eksplodirala je pokraj vojnog uporišta izraelske vojske u južnom dijelu Izraela ali u ovom izgredu nije bilo žrtava, priopćili su u petak vojni izvori u Jeruzalemu. To je treći napad na izraelski teritorij od završetka povlačenja Izraelaca iz Gaze. U četvrtak su iz Gaze prema teritoriju pod izraelskom kontrolom ispaljene dvije rakete ali nije bilo ni žrtava ni materijalne štete.

COLOMBO - Vrhovni sud u Šri Lanki objavio je u petak da mandat predsjednice Chandrike Kumaratunge istječe u prosincu, odbacivši produljenje koje je zatražila čelnica i otvorivši put predsjedničkim izborima najesen. Kumaratunga je izabrana za drugi mandat od šest godina 1999. godine, nakon izbora održanih godinu dan prije vremena. Njezin sadašnji mandat normalno istječe u prosincu ali ga je ona željela produžiti za godinu dana, argumentirajući to činjenicom da je na vlasti bila samo pet godina nakon prve izborne pobjede 1994. godine. Vrhovni sud odlučio je drukčije. Svih pet sudaca ocijenilo je jednoglasno da drugi i posljednji mandat predsjednice završava 22. prosinca ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙