FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bioprognoza za Zagreb od 26. do 29. kolovoza

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Biometorološka prognoza za Zagrebsutra će biti nepovoljna, u subotu relativno povoljna, a u nedjelju iponedjeljak povoljna, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo GradaZagreba.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Biometorološka prognoza za Zagreb sutra će biti nepovoljna, u subotu relativno povoljna, a u nedjelju i ponedjeljak povoljna, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak, 26. kolovoza, zbog nepovoljne biometeorološke situacije kronični srčani bolesnici mogli bi imati dodatnih tegoba te trebaju redovito uzimati lijekove. Kroničnim plućnim bolesnicima preporuča se boravak u kućnim uvjetima. Meteoropati mogu osjećati pojačan umor, neraspoloženje i glavobolju. Koncentracija peluda trava u zraku je niska, a korova visoka. Današnjim mjerenjem NO2, SO2, CO, O3 te lebdećih čestica, zrak je zdravstveno ocijenjen kao dobre kvalitete.

U subotu, 27. kolovoza, bioprognoza će biti relativno povoljna. Kod osjetljivijih osoba moguć blaži utjecaj vremenskih prilika na raspoloženje i san. Kronični srčani i reumatski bolesnici ne bi trebali imati tegoba izazvanih vremenom. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se ograničiti tjelesni napor u jutarnjim i večernjim satima zbog velikog postotka vlage u zraku. Koncentracija peluda trava i korova u zraku bit će niska.

U nedjelju, 28. kolovoza, povoljne biometeorološke prilike povoljno će se odraziti na raspoloženje i radni elan. Kronični srčani i reumatski bolesnici ne bi trebali imati tegoba izazvanih vremenom. Plućnim bolesnicima preporuča se popodnevne sate iskoristiti za šetnje. Koncentracija peluda trava u zraku bit će niska, a korova visoka.

U ponedjeljak, 29. kolovoza, povoljne biometeorološke prilike povoljno će se odraziti na raspoloženje i radni elan. Kronični srčani i reumatski bolesnici ne bi trebali imati tegoba izazvanih vremenom. Plućnim bolesnicima preporuča se iskoristiti dan za šetnju. Koncentracija peluda trava u zraku bit će niska, a korova visoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙