FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ANKARA - Potres, čija je snaga u epicentru iznosila 5,1 stupnjeva po Rihterovoj ljestvici pogodio je u srijedu oko šest sati ujutro Tursku u području Dardanela između Egejskog i Mramornog mora. Prema podacima istanbulskog Seizmološkog instituta Bogazici, na koje se pozivaju turski elektronski mediji, najjače podrhtavanje tla osjetilo se u lučkom gradu Čanakkale. Prva izvješća govore da nije bilo poginulih i ozlijeđenih, a da je materijalna šteta gotovo zanemarljiva. Ipak, potres je izazvao paniku kod građana i mnogih turista koji ljetuju na tom području. Građanima se savjetuje da se ne zadržavaju dugo u zatvorenim prostorima zbog straha od novog, još snažnijeg pomicanja tla.

LONDON - Četiri bombaša samoubojice koji su u Londonu 7. srpnja ubili 52 osobe vjerojatno su bombe aktivirali ručno, a ne mobilnim telefonima kako se ranije mislilo, objavio je u srijedu The Guardian. Citirajući neimenovane policijske izvore, list piše da su četvorica britanskih muslimana koji su se raznijeli u tri vlaka podzemne željeznice i jednom autobusu koristili nešto poput gumba za aktiviranje eksploziva. Policija je odbila službeno komentirati te navode koji predstavljaju veliku prekretnicu u istrazi bombaških napada.

BAGDAD - Hašem Ibrahim, jedan od pomoćnika iračkog ministra pravosuđa, preživio je u srijedu napad na njegovo konvoj u Bagdadu u kojemu su četiri osobe poginule, a pet je ranjeno među njegovim čuvarima, objavio je izvor ministarstva unutarnjih poslova. "Vozilo u kojemu je bio dužnosnik nije bilo pogođeno hicima koje su ispalili naoružani napadači i moglo je nastaviti put", objavio je izvor. Jedno od vozila u konvoju potpuno se zapalilo i u njemu su poginula četvorica čuvara. Petorica drugih čuvara iz doministrove pratnje ranjena su.

AMMAN - Istraga o napadu raketama u Aqabi (Jordan) dokazala je odgovornost skupine jordanskog ekstremista Abu Musaba al-Zarqawija, izjavio je jordanski ministar unutarnjih poslova Auni Jervas. Skupina Zarqawi preuzela je odgovornost u utorak za raketnu paljbu koja je u petak za cilj imala luku Aqabu (jug Jordana) i susjedno ljetovalište Eilat, na južnom kraju Izraela, pri čemu je jedan jordanski vojnik ubijen a jedan je ranjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙