FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Saborsko Istražno povjerenstvo utvrdilo je jučer da je bilo nezakonitosti u zaključivanju ugovora o izgradnji dviju poslovno-stambenih zgrada u Vukovaru, koje je za Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva radila tvrtka u većinskom vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića. Povjerenstvo je kao nezakonito i "grubo kršenje pozitivnih zakonskih propisa" prepoznalo činjenicu da su za isti posao sklopljena dva različita ugovora - jedan s klauzulom "fiksna cijena - ključ u ruke" i drugi bez te klauzule. Cijena toga posla se do završetka radova povećala za oko 1,3 milijuna kuna, odnosno za više od 25 posto. Unatoč tomu, članovi Povjerenstva nisu se mogli suglasiti je li Čačić dok je bio ministar pogodovao sklapanju toga, i drugih poslova koje su za Ministarstvo radile tvrtke iz "Coning grupe" u kojima ima vlasničke udjele.

ZAGREB - I dalje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava na rijeci Muri na području Međimurske županije. Vodostaj Mure sinoć u 23 sata bio je +497 (cm), s tendencijom daljnjeg opadanja, izvijestio je Državni centar 112. U Murskom Središču voda je poplavila neke ulice u blizini autobusnog kolodvora. Most na rijeci Muri, oštećen na hrvatskom dijelu u Murskom Središču, a koji je ujedno granični prijelaz prema Sloveniji, bio je zatvoren za teretna vozila do 22 sata. Tada je otvoren za sva vozila jednim prometnim trakom. U mjestu Križovec voda je poplavila oko 40 kuća, a u mjestu Podturen poplavljeno je desetak kuća.

GVOZD - Na gradilištu u krugu bivše tvornice "Velebit" u Gvozdu pronađene su veće količine lijekova za sada nepoznatog porijekla i iz neutvrđenog razdoblja, neškodljive za okoliš, priopćila je jučer Policijska uprava sisačko-moslavačka. Veće količine lijekova pronađene su u iskapanju zemlje za postavljanje silosa za ventilaciju, a pronađene tablete, po prvim saznanjima policijskih službenika i ekoloških stručnjaka, nisu škodljive za okoliš, navodi se, uz ostalo, u priopćenju policije.

ZAGREB - U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17 sati na autocesti Zagreb-Karlovac smrtno je stradao vozač I.L. (1987.) nakon što je sletio s ceste i udario u betonski zid odvodnoga kanala potoka. Mladić je upravljao vozilom marke "golf" zagrebačkih registracijskih oznaka a do nesreće je najvjerojatnije došlo zbog neprilagođene brzine, izjavio je sinoć operativni analitičar zagrebačke policije Davor Tor. Osamnaestogodišnji vozač 77. je ovogodišnja žrtva u prometnim nesrećama na području Grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙