FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 23. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - HSLS je zabrinut izostankom reakcije hrvatske Vlade na slovenski prijedlog zakona o zaštitnoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu u Jadranskom moru, ustvrdili su jučer čelnici te stranke, ističući da bi Hrvatska takav prijedlog trebala proglasiti ništavnim. "Vlada treba objasniti da je riječ o prijedlogu koji se krši s međunarodnim zakonima i konvencijama i koji Slovenija stoga ne može proglasiti bez suglasnosti Hrvatske", rekla je potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić na konferenciji za novinare.

ŠIBENIK - Zbog slučajeva Liburnije i TLM-ova Transporta, Hrvatska seljačka stranka (HSS) traži sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora i ponovno otvaranje rasprave o privatizaciji jer je riječ o ugovorima koji su štetni za Hrvatsku, kazao je jučer na konferenciji za novinare u Šibeniku Ante Markov, saborski zastupnik HSS-a i predsjednik saborskog Odbora za turizam. HSS traži da sporne slučajeve privatizacije Liburnije i dijela TLM-a brzo razmotri Nadzorni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju i o svojim zaključcima izvijesti Sabor, te da hrvatsko pravosuđe i Državno odvjetništvo odrade svoj dio posla, rekao je Markov.

ZAGREB -Iako je sinoć u 21 sat u Murskome Središču izmjeren vodostaj Mure od +401 (cm) izvanredno stanje nije proglašeno jer je Mura počela stagnirati u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, doznaje se u Državnome centru 112. U Centru ističu da je, bez obzira na to, pripremljeno sve, ako tijekom noći ipak dođe do naleta vodenoga vala.

PULA - Uz velike mjere sigurnosti sinoć je pred oko šest tisuća posjetitelja u pulskoj Areni nastupio kontroverzni američki pjevač Marilyn Manson. Koncert je trajao nešto manje od sat i pol, a za to vrijeme nije bilo niti jednog incidenta. Ekscesa, a niti iako su se očekivali, javnih okupljanja Mansonovih oponenata, uglavnom iz kršćanskih krugova koji su tražili i zabranu koncerta, također nije bilo. Marilyn Manson u više je navrata pozdravio publiku, uglavnom mlade pristigle iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva, jer je to bio jedini njegov koncert u široj regiji.

ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt (MUO) započeo je promidžbenom kampanjom za "Skriveno blago", središnju izložbu u povodu 125. obljetnice Muzeja koja će biti otvorena potkraj listopada. Na izložbi "Skriveno blago Muzeja za umjetnost i obrt" bit će izloženo više od 400 reprezentativnih umjetnina koje, osim pojedinih, dosad nisu izlagane, a čuvaju se u depoima zbirki namještaja, metala, stakla, slikarstva, grafike, keramike, fotografije, tekstila, mode i modnog pribora i dizajna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙