FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Oproštaj Thomasa Haesslera

HAMBURG, 21. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Nekadašnji njemački nogometnireprezentativac Thomas Haessler (39) u ponedjeljak će se u Koelnu islužbeno oprostiti od aktivnog igranja nogometa.
HAMBURG, 21. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Nekadašnji njemački nogometni reprezentativac Thomas Haessler (39) u ponedjeljak će se u Koelnu i službeno oprostiti od aktivnog igranja nogometa.

Haessler, koji je odigrao zapaženu ulogu u osvajanju naslova svjetskog prvaka 1990. godine u Italiji i europskog prvaka 1996. u Engleskoj, profesionalnu će karijeru završiti tamo gdje je i započeo - u Koelnu.

Rođeni Berlinčanin prvi je profesionalni ugovor potpisao upravo s Koelnom, te je debitirao u Bundesligi 1984. godine. Nakon šest sezona provedenih u Koelnu preselio je u Italiju gdje je igrao za Juventus i Romu. Godine 1994. vratio se u Njemačku i do 1998. nastupao za Karlsruhe, uslijedila je sezona u Borussiji iz Dortmunda, te četiri godine u Muenchenu 1860. Sezonu 2003/04. proveo je u austrijskom Salzburgu.

Za reprezentaciju je odigrao 101 utakmicu, a dva puta je proglašavan igračem godine u Njemačkoj.

Očekuje se da će na Haesslerovu oproštaju među ostalima zaigrati njegovi bivši reprezentativni kolege Lothar Matthaeus i Rudi Voeller, te legende Koelna i njemačkog nogometa Bernd Schuster i Toni Schumacher.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙