FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zbog velikih kiša i poplava u susjednoj Sloveniji, u prekidu je sav željeznički promet na smjeru Dobova-Zidani Most i obrnuto, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ). Međunarodni vlakovi iz Hrvatske koji voze preko Slovenije prometuju zaobilaznim smjerom iz Zagreba preko Varaždina i Čakovca prema Središću i dalje. Također međunarodni vlakovi koji u Hrvatsku dolaze iz smjera Slovenije na Glavni kolodvor Zagreb stižu alternativnim smjerom preko Čakovca i Varaždina što uzrokuje značajna kašnjenja. U HŽ-u procjenjuju da će vlakovi kasniti u prosjeku tri i pol sata.

ZAGREB - Na pruzi Zagreb-Rijeka između kolodvora Drivenik-Plase noćas oko 2 sata došlo je do iskliznuća teretnog vlaka koji je vozio na relaciji Moravice-Rijeka, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ). Kompoziciju je ukupno sačinjavalo 12 vagona, od čega je u osam vagona prevožena pšenica iz Mađarske za Rijeku, a u četiri vagona bili su kontejneri. Tijekom nesreće 10 vagona prevrnulo se na bok dok su dva ostala na kolosijeku. Sav teretni promet prekinut je do daljnjeg, a putnički se na ovom dijelu pruge odvija autobusima.

KARLOVAC - Nepoznati su kradljivci provalili u karlovačku tvornica za proizvodnju kliznih ležajeva "Nova TKL" te otuđili veću količinu bronce, gotovih kliznih ležajeva od bronce i odljevaka od bronce, u vrijednosti od 380.000 kuna, priopćila je danas Policijska uprava karlovačka. Krađa se dogodila u noći od petka na subotu, 19. na 20. kolovoza, a u kriminalističkoj potrazi za počiniteljima policija povezuje krađu s teretnim vozilom KA-585-DM koje je jučer pronađeno u mjestu Belaj u općini Barilović. Naime, navodi policija, ukradena je roba najvjerojatnije prevezena tim kamionom jer je kamion bio parkiran ispred tvornice, a kasnije je nađen prazan i nezaključan u bivšem kamenolomu u Belaju.

ERNESTINOVO - Trideset i druga Ernestinovačka likovna kolonija otvorena je sinoć u ernestinovačkom parku. Potpredsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Danijel Srb, rekao je kako je "Ernestivačka kolonija dokaz opstojnosti kulture hrvatskog naroda" te "da je Ernestinovo sa svojom drvenim skulpturama koje se nalaze u parku, poznato daleko izvan granica Hrvatske". Naglasio je važnost vraćanja u Ernestinovo svih umjetnina otuđenih u srpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata. Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji, koja traje do 28. kolovoza, sudjeluje 14 kipara i 15 slikara iz cijele Hrvatske te jedan kipar iz Mađarske.

ZAGREB - Kroz tunel Mala Kapela vozi se naizmjence zbog prometne nesreće u tunelu. Zbog teške prometne nesreće na autocesti Rijeka-Zagreb, na izlasku iz tunela Tuhobić, za sav promet zatvorena je dionica čvor Oštrovica-čvor Delnice. Na autocesti Zagreb-Split promet je pojačan. Na južnom ulazu u tunel Sveti Rok kolona vozila je oko 6,5 kilometra, te i dalje raste. Na južnom ulasku u tunel Mala Kapela kolona je duga 2 kilometra. U većem dijelu Hrvatske, osim u Slavoniji, kolnici su mokri i skliski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙