FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska do 21 sat

ZAGREB, 20. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 20. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Više od tri tisuće mladih ljudi iz Hrvatske stigli su danas poslijepodne na Marienfeld, gdje će večeras biti na molitvenom bdijenju koje će predvoditi papa Benedikt XVI. u sklopu 20. svjetskog dana mladih, javila je IKA. Mladi će nakon bdijenja noć provesti nedaleko od Koelna, na mjestu na kojem je nekoć bio rudnik. Tu će Papa zajedno s kardinalima, biskupima i nadbiskupima, na posebno izgrađenoj uzvisini, sutra predvoditi svečano završno misno slavlje u povodu 20. svjetskog dana mladih na kojem se očekuje 800.000 hodočasnika.

ZAGREB - Promet je pojačan u oba smjera na svim glavnim prometnicama, kod tunela Sveti Rok kolona vozila prema moru duga je oko 4,5 kilometra, a u smjeru unutrašnjosti oko 10 kilometara, zbog čega se promet povremeno preusmjerava s čvora Maslenica i Posedarje dalje prema Gračacu, izvijestio je u 18,30 sati Hrvatski auto-klub. Na izlazu Orehovica s autoceste A 6 Rijeka-Zagreb stvara se kolona vozila u duljini od 2 kilometra. Duži su zastoji mogući i na riječkoj obilaznici, kao i na dijelu Jadranske magistrale Split-Omiš-Makarska, te uz ostala veća turistička mjesta.

SINJ - U sudaru dvaju osobnih automobila danas oko 17 sati u Sinju su poginula obojica vozača, a dvojica suvozača iz jednog automobila teško su ozlijeđena, od kojih je jedan nakon nepunog sata umro u splitskoj Kliničkoj bolnici. Poginuli su vozač audija splitskih registarskih oznaka Franjo Antolović (36) iz okolice Livna i vozač BMW-a, također splitskih registarskih oznaka Zdenko Jenjić (29) iz Glavica, koji je vozio glavnom cestom od grada prema sportskom aerodromu. Dvojica suputnika u audiju teško su ozlijeđeni i hitno su prevezeni u splitsku Kliničku bolnicu, gdje je Ivo Mijatović (54) iz Šibenika umro.

ROGOZNICA - Na tijelu 34-godišnje hrvatske državljanke Ž.Ž. s područja Trogira, s boravištem u Njemačkoj, koju su jučer poslijepodne kupači pronašli mrtvu u moru u uvali Kanici kod Rogoznice, nema tragova nasilja, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava. Nakon očevida i pregleda mrtvozornika, po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, utopljenica je prevezena je na Odjel patologije u šibensku Opću bolnicu radi obdukcije i utvrđivanja točnog uzroka smrti.

TRAKOŠĆAN - Škola medijske kulture, u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskoga filmskog saveza (HFZ), počela je danas u Trakošćanu, izvijestio je HFZ. Više od stotinu polaznika uključeno je u prvi i drugi stupanj seminara medijske kulture za osnovne i srednje škole te u polazne video-radionice za dokumentarni, igrani i animirani film i za tv-reportažu. U sklopu Škole ove se godine održavaju i specijalizirane video-radionice za kameru i snimanje, za montažu i filmski scenarij. Glavni pokrovitelj ovogodišnje škole je PowerCom 2000, a medijski je pokrovitelj redakcija Školskih novina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙