FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Izraelaca za evakuaciju iz Gaze

JERUZALEM, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Većina Izraelaca jeizjavila da je sklona povlačenju iz pojasa Gaze koje je počelo uponedjeljak, prema ispitivanju koje je objavio državni radio usubotu.
JERUZALEM, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Većina Izraelaca je izjavila da je sklona povlačenju iz pojasa Gaze koje je počelo u ponedjeljak, prema ispitivanju koje je objavio državni radio u subotu.

To ispitivanje pokazuje da je 54 posto Izraelaca sklono povlačenju, 39 posto je protiv povlačenje, a 7 nema o tome stav.

Uz ostalo 75 posto Izraelaca koji se izjašnjavaju kao nevjernici skloni su povlačenju, dok se 79 posto koji se smatraju vjernicima izjašnjava protiv te operacije, dodao je radio.

Tu anketu je proveo institut Rafi Smith na uzorku od 500 Izraelaca.

Evakuacija izraelskih naselja u pojasu Gaze je počela u ponedjeljak i obustavljena je tijekom sabata, tradicionalnog židovskog dana odmora, od petka navečer do subote navečer i nastavit će se u nedjelju ujutro, rekla je jedna glasnogovornica vojske.

Prema vojnim izvorima stanovnici 18 od 21 naselja u pojasu Gaze i 2 na sjeveru Zapadne obale evakuirani su od početka jednostrane operacije povlačenja u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙