FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Japanci od ovog tjedna imaju mogućnost kupiti novog robota za svoje kućanstvo. Roborior je kućni robot koji može služiti kao ukras ali i kao čuvar. Robot veličine lubenice je opremljen digitalnom kamerom, infracrvenim senzorom i videofonom, tako da može vlasnike obavijestiti ako netko uđe u stan dok su oni odsutni.

LOS ANGELES - MTV planira snimiti dokumentarac o posjetu glumice Angeline Jolie siromašnim afričkim selima 14. rujna, tri mjeseca nakon što je njezin partner Brad Pitt privukao pozornost sličnom emisijom na ABC-u. MTV će pratiti Jolie koja će zajedno s UN-ovim savjetnikom i ekonomistom Jeffreyem Sachsom boraviti u Sauri, skupini zabačenih sela na zapadu Kenije pogođenih glađu i različitim bolestima, objavila je ovoga tjedna ta popularna tv postaja. Tridesetminutni film, koji će se prikazati u terminu MTV-eve dugogodišnje serije "Diary" o životu zvijezda, emitirat će se u vrijeme otvaranja posebnog UN-ovog summita o poboljšanju životnog standarda u zemljama u razvoju.

BUDIMPEŠTA - Grad Budimpešta potražuje od američkog redatelja Stephena Spielberga 80.000 eura za korištenje javnih mjesta za potrebe snimanje njegova filma, objavili su u četvrtak mađarski mediji. Pozivajući se na pouzdane izvore, list Napi Gazdasag navodi da je iznos koji slavni redatelj mora platiti za dozvolu za snimanje kadrova filma "Osveta" u kolovozu, samo dio od planiranih dva milijuna eura koliko se gradske vlasti nadaju prikupiti do kraja godine iznajmljujući svoje trgove, parkove i ulice za slične svrhe. U prvoj polovici 2005. godine uprava glavnog mađarskog grada ustupila je javna mjesta za 1.400 različitih događanja i tako zaradila 1.3 milijuna eura, piše list.

WELLINGTON - Lokalna vlast na Novom Zelandu proglasila je deset javnih parkova i dječjih igrališta zonama bez pušenja, uvodeći tako prvu zabranu pušenja na otvorenom u toj zemlji, objavili su novozelandski mediji. Vijeće okruga Južni Taranaki na zapadnoj obali Sjevernog otoka postavilo je natpise: "Ovaj park sadrži svježi zrak Taranakia. Molimo vas da ne pušite u našim parkovima", piše list Dominion Post. Glasnogovornik vijeća rekao je da će pušači na ulazu biti zamoljeni da ugase cigaretu, no lokalna vlast ipak neće imati ovlasti kazniti ih ako se ogluše na zamolbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙