FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 18. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 18. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

RIM - Papa Benedikt XVI. krenuo je u četvrtak ujutro zrakoplovom iz zračne luke u Ciampinu pokraj Rima u Koeln, u Njemačku, na XX. Međunarodne dane mladeži. "Dirnut sam zbog tog susreta s mladima. To je izvanredni susret između mladih svih kultura ujedinjenih u traženju istine, ujedinjenih pod znakom Isusa Krista. Ti mladi su snaga mira u svijetu", rekao je Benedikt XVI. prije ulaska u zrakoplov za Koeln gdje će u zračnoj luci održati svoj prvi govor u rodnoj Njemačkoj od kada je postao papom. To je prvo putovanje Benedikta XVI. izvan Italije.

COLOMBO - Vlada Šri Lanke u četvrtak je zatražila od parlamenta proširenje ovlasti tijekom izvanrednog stanja uvedenog u zemlji nakon ubojstva ministra vanjskih poslova Lakshmana Kadirgamara. Ministar vanjskih poslova Lakshman Kadirgamar ubijen je u petak u blizini svojeg doma u Colombu. Policija za ubojstvo sumnjiči Tamilske tigrove, no oni to opovrgavaju. "Ne može biti prostora za ubojstva, zastrašivanje, ucjenu i novačenje djece te stoga trebamo jak pravni okvir kako bismo ispitali te zločine", rekao je ministar za nacionalnu sigurnost Ratnasiri Wickremenayake predstavljajući vladin prijedlog članovima parlamenta. Glavna oporbena Ujedinjena nacionalna stranka najavila je da će podržati vladin prijedlog.

MOSKVA - U Rusiji su se u četvrtak srušila dva helikoptera Mi-8 pri čemu je poginulo četvero ljudi, objavile su ruske agencije. Rusko ratno zrakoplovstvo zbog toga je obustavilo sve letove tih transportnih letjelica. Prvi helikopter pao je u blizini dalekoistočnog grada Habarovska, a u nesreći su ozlijeđena trojica pilota. Nekoliko sati kasnije, četvero ljudi poginulo je u padu drugog helikoptera istog tipa kojeg se koristilo kao civilnu letjelicu u blizini sibirskog naftnog centra Neftejuganska, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙