FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belupo: prodaja lijekova porasla pet posto

ZAGREB, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Belupo d.d.,u prvih je šest mjeseci ove godine prodala 6,7 milijuna pakiranjalijekova, pet posto više nego u istom razdoblju lani, čime jeostvareno 282,8 milijuna kuna prihoda od prodaje, objavili su izBelupa.
ZAGREB, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Belupo d.d., u prvih je šest mjeseci ove godine prodala 6,7 milijuna pakiranja lijekova, pet posto više nego u istom razdoblju lani, čime je ostvareno 282,8 milijuna kuna prihoda od prodaje, objavili su iz Belupa.

To je četiri posto manji poslovni prihod od prodaje lijekova na hrvatskom tržištu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a rezultat je sniženja cijena lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od kolovoza prošle i siječnja ove godine, objašnjavaju iz Belupa.

Belupove su etičke lijekove najviši trošili pacijenti oboljeli od bolesti srca i krvnih žila. Belupovih lijekova za ta oboljenja u prvih je šest mjeseci 2005. prodano gotovo dva milijuna pakiranja, odnosno 3 posto više nego u istom razdoblju lani. Osam postotni rast prodaje bilježe antibiotici, a rast od tri posto lijekovi s učinkom na živčani sustav.

Belupo zapošljava 900 djelatnika i druga je po veličini farmceutska kompanija u Hrvatskoj sa 13 postotnim tržišnim udjelom.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙