FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Brazil 1-1 (šira verzija)

SPLIT, 17. kolovoza 2005. (Hina) - U prijateljskoj nogometnoj utakmiciHrvatska i Brazil u Splitu su odigrali 1-1 (1-1).
SPLIT, 17. kolovoza 2005. (Hina) - U prijateljskoj nogometnoj utakmici Hrvatska i Brazil u Splitu su odigrali 1-1 (1-1).

Strijelci: 1-0 Kranjčar (32), 1-1 Ricardinho (42).

Pred 30.000 gledatelja sudio je Meyer iz Njemačke.

HRVATSKA: Butina (Pletikosa, 61) - Tomas (Šimić, 46), R. Kovač, Šimunić - Srna, N. Kovač (Vranješ, 87), Tudor, Babić - Kranjčar (Šerić, 84) - Klasnić (Balaban, 78), Olić (Da Silva, 51)

BRAZIL: Dida - Cafu, Lucio (Luisao, 84), Juan, Roberto Carlos - Emerson - Kaka (Juninho Pernabucano, 66), Ze Roberto (Renato, 66) - Ricardinho (Robinho, 46); Ronaldo (Ricardo Oliveira, 76), Adriano (Julio Baptista, 76)

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv aktualnog svjetskog prvaka Brazila odigrala je u Splitu u odličnom ugođaju punog poljudskog stadiona vrlo dobru utakmicu koja je završila 1-1. Gotovo tijekom čitavog dvoboja naši reprezentativci su ravnopravno parirali Brazilcima, te je neodlučeni rezultat apsolutno zaslužen.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu priliku za pogodak stvorila je naša reprezentacija. Darijo Srna je u devetoj minuti prihvatio jedan otpadak na rubu kaznenog prostora, te je pokušao pogoditi bliži kut Didinih vratiju. Nažalost, bio je malo neprecizan i lopta je pogodila vanjski dio mreže. Nije dugo trebalo čekati na uzvrat Brazilaca, već u 14. minuti Ronaldo je prihvatio jedno dubinsko proigravanje, pobjegao Tomasu, no njegov udarac neutralizirao je odlični Butina.

Hrvatska reprezentacija prepustila je Brazilu vođenje igre, te je zgusnutom obranom priliku tražila iz protunapada. Veliko slavlje uslijedilo je u 32. minuti, uporni Ivica Olić napao je brazilskog vratara Didu, presjekao njegovo ispucavanje, uspio pucati iskosa i pogoditi vratnicu, lopta se odbila do Nike Kranjčara kojemu nije bilo teško s desetak metara pogoditi vrata na kojima nije bilo Dide.

Ipak, 10 minuta kasnije Brazil je izjednačio. Tudor je prekršajem na 20-ak metara od gola zaustavio Kaku, a Ricardinho je iz slobodnog udarca pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Butine.

U drugom poluvremenu Brazil je bio mnogo opasniji i bliži pobjedi. No, srećom njihova dva udarna napadača Ronaldo i Adriano nisu bili pri udarcu. Prvo je Ronaldo u 57. minuti izbio sam pred Butinu, ali je sa 16 metara promašio gol, da bi u 69. minuti Robinho kao u malom nogometu proigrao Adriana koji je ostao nečuvan na drugoj vratnici, ali je s dva metra pogodio vratnicu. Posljednju priliku za Brazil imao je Ronaldo, njega je Robinho pronašao u našem kaznenom prostoru u 75. minuti, ali Ronaldo je pucao po sredini vratiju i Pletikosa je taj udarac uhvatio.

Brazilce je za promašaje mogao kazniti Boško Balaban netom što je ušao u igru u 79. minuti. Kranjčar ga je odlično pronašao na vrhu kaznenog prostora, Balaban je odlično prihvatio loptu i izašao sam pred Didu, no tada je promašio gol iz situacije u kojoj je bilo teže promašiti nego pogoditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙