FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 17. kolovoza 2005.(Hina) -
ZAGREB, 17. kolovoza 2005.(Hina) -

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec i predstavnici grada Opatije i općina s opatijskog područja nisu jučer u Zagrebu postigli nikakav dogovor o zahtjevima lokalne zajednice, nezadovoljne Vladinom odlukom o prijenosu 84,85 posto dioničkog paketa Liburnia Riviera Hotela (LRH) SN i Dom Holdingu. Po završetku višesatnog sastanka, na kojemu se razgovaralo i o zaštiti interese zaposlenih LRH i jedinica lokalne uprave, pred novinarima su Polančec i gradonačelnik Opatije Amir Muzur ipak naglasili da je najvažnije što su uspostavili dijalog, koji će se, kazali su, nastaviti. Kako sporazum u ovome času s Vladom nije postignut, Muzur je kazao da će morati nastaviti pravnim putem srušiti tu odluku.

ZAGREB - Za Grad Zagreb ova bi godina po turističkim rezultatima mogla biti najbolja od osamostaljenja Hrvatske, što pokazuju i sedmomjesečni podaci Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) o 21 posto više turista i 18 posto više noćenja u Zagrebu u odnosu na prošlogodišnjih sedam mjeseci. Zagreb je još bolje rezultate zabilježio u ovogodišnjem srpnju, kada ga je posjetilo 48 tisuća turista ili 33 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, a ostvarenih 85 tisuća noćenja porast je za 25 posto. Zagreb zadnjih nekoliko godina uzastopno bilježi prosječni godišnji porast turističkog prometa od 12 do 15 posto, kažu u Turističkoj zajednici.

PULA-Oko šest tisuća posjetitelja, među kojima i brojni turisti, uživali su sinoć u pulskoj Areni na koncertu legendarnog Joea Cockera. Koncert je održao u sklopu svoje svjetske turneje "Heart & Soul 2005", kojom promovira nedavno objavljeni istoimeni album obrada pjesama U2-a, Paul McCartneyja, Johna Lennona, REM-a, Arethe Franklin i drugih. Cocker je publiku u Areni ipak prije svega oduševio svojim starim hitovima. Neumorni rocker, koji je na svjetskog glazbenoj sceni već više od 30 godina, pjevao je gotovo puna dva sata i tri puta izašao na bis, pokazavši da i nakon tolikih godina na sceni još ima snage. Cockerov pulski nastup gotovo se poklopio s 36. obljetnicom njegovog nastupa na povijesnom Woodstocku, 17. kolovoza 1969. godine. Prije koncerta Joe Cockera sinoć je u Areni nastupila Natali Dizdar predstavivši pjesme sa svog debitantskog albuma.

DUBROVNIK - U palači Sponza u Dubrovniku sinoć su Državni arhiv Dubrovnik i Erasmus naklada iz Zagreba predstavili monografiju Katje Bakije "Knjiga o 'Dubrovniku' (1849. do 1852.)". Riječ je o monografiji o časopisu "Dubrovnik", prvom književnom časopisu moderne koncepcije u Dubrovniku, koji je izlazio na hrvatskom jeziku. Izašla su samo tri toma, i to kao godišnjaci, 1849., 1851. i 1852.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙