FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 17. kolovoza

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 17. kolovoza.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. kolovoza.

GAZA/ZAPADNA OBALA - Izrael počinje postupno povlačenje iz pojasa Gaze. Do rujna je predviđeno evakuiranje oko 8.500 Izraelaca koji žive u 21 židovskom doseljeničkom naselju u Gazi i u četirima naseljima na Zapadnoj obali. U ponoć s utorka na srijedu ističe rok od 48 sati koji su doseljenici imali za dobrovoljnu evakuaciju, nakon čega će vojska i policija moći primjeniti mjere prisile kako bi osigurali njihov odlazak.

KOELN - Drugi dan proslave 20. svjetskog susreta mladeži. Njemački predsjednik Horst Koehler posjetit će tzv. Globalno selo i sastati se s azijskim biskupima u Bonnu.

DEN HAAG - Nastavak suđenja za ratne zločine bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY). Nakon trotjednog prekida procesa zbog ljetnih sudskih ferija, Milošević treba dovršiti ispitivanje svjedoka obrane generala Božidara Delića, nakon kojeg je najavio svjedočenje čelnika srpskih radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja. Sudsko vijeće također treba objaviti odluku o zahtjevima Tužiteljstva da se suđenje umjesto tri, održava četiri ili pet radnih dana tjedno, zbog čega je za optuženog ponovo naručen pregled specijalista-kardiologa.

RIM - Saslušanje radi izručivanja Hamdija Issaca, poznatoga i kao Osman Hussein za kojega se vjeruje da je jedan od bombaša što su 21. srpnja sudjelovali u neuspjelome napadu na London.

KAIRO - Počinje kampanja za egipatske predsjedničke izbore. Bit će to prvi predsjednički izbori u Egiptu na kojima će biti više kandidata.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Renata Tomašević

Prije podne: Maša Taušan

Poslije podne: Sanja Pucak

Navečer: Srđan Baković

Tel: ++385-1-4808-645

Fax: ++385-1-4808-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙