FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 15. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30sati:
ZAGREB, 15. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

OSIJEK

U susretu 4. kola Prve HNL u Osijeku je Rijeka svladala Osijek sa 1:0 (1:0). Pred 500 gledatelja na stadionu u Gradskom vrtu sudio je Gerek iz Zaboka.Strijelac: 0:1 Ivančić (15)

ZAGREB

Hrvatski vaterpolisti osvojili su četvrto mjesto na finalnom turniru Svjetske lige u Beogradu nakon što su izgubili od Njemačke sa 10:8 (1:3,1:2,3:2,5:1).U finalu je Srbija i Crna Gora bila bolja od Mađarske 16:6, dok je u dvoboju za peto mjesto Grčka svladala Rusiju sa 14:9.

SAN MARINO/ZAGREB

Hrvatski tenisač Saša Tuksar poražen je u finalu 85.000 USD vrijednog Challengera u San Marinu od Kostarikanca Juana Antonia Marina sa 6:2, 6:4. Dvadesetdvogodšnji Čakovčanin u San Marinu je igrao drugo finale u karijeri na Chalenger turnirima, lani je izgubio u finalu Donjecka. Iskusniji Kostarikanac Marin osvojio je 1999. ATP turnir u Baastadu, a bio je i 55. tenisač svijeta.

ZAGREB

Najnovija ATP ljestvica najboljih tenisača svijeta donijela je vrlo malo promjena u odnosu na prošli tjedan, među prvom desetoricom tek je Andre Agassi opet došao na šestu poziciju, dok je u Top Ten ušao Argentinac Mariano Puerta. Ivan Ljubičić je na ulaznoj listi pao sa 16. na 17. mjesto, a Mario Ančić se probio za dva mjesta i sada je 27., dok je Ivo Karlović 83. Tjedan će po dobrome pamtiti Roko Karanušić i Saša Tuksar koji su se plasmanima u finale Challengera u Grazu i San Marinu jako poboljšali svoje plasmane - Karanušić (139) za 11, a Tuksar (153) za čak 24 mjesta. Na ljestvici za prvaka Ljubičić i Ančić ostali 16., odnosno 17. -dijeli ih samo jedan bod - dok je Karlović se popeo za sedam mjesta na 71. poziciju.

ZAGREB

Američka tenisačica Linsday Davenport i ovaj je tjedan najbolja igračica svijeta, 23 boda ispred Ruskinje Marije Šarapove, koja će sljedeći tjedan preuzeti "broj jedan". I Davenport i Šarapova su ozlijeđene i neće ovog tjedna nastupiti u Torontu, ali će Amerikanka, za razliku od Ruskinje, izgubiti bodove i prvo mjesto na WTA ljestvici. Pobjednice prošlotjednih WTA turnira su profitirale - Kim Clijsters se trijumfom u Los Angelesu uspela sa desetog na osmo mjesto, a Slovenka Katarina Srebotnik je zahvaljujući pobjedi u u Stockholmu napredovala za 16 mjesta i sada 46.Jelena Kostanić je sa 526 bodova ostala na 68. mjestu, a Karolina Šprem je napredovala za dvije pozicije i sada je 78. Sanda Mamić drži 87. mjesto, a Silvija Talaja iz tjedna u tjedan sve više pada, pa trenutno drži 171. mjesto.

TORONTO

Hrvatske tenisačice imaju izuzetno težak ždrijeb u prvom kolu WTA turnira Rogers Cup u Torontu, koji započinje u utorak. Šprem u prvom kolu igra sa mladom nadom svjetskog tenisa Francuskinjom Tatianom Golovin, koja je 14. nositeljica turnira. Kostanić je prvotno trebala igrati sa Slovakinjom Danielom Hantuchovom, ali je odustajanjem Šarapove došlo do promjene, ali je protivnica jednako teška - Japanka Ai Sugijama. Sa japanskom veterankom Splićanka je igrala smao jednom i izgubila lani na US Openu sa 6:1, 6:3. U kvalifikacijama Toronta nastupa Silvija Talaja, koja je u prvom kolu porazila Black iz Zimbabvea sa 7:5, 7:5, a u drugom je izgubila od Argentinke Diaz-Oliva 3:6, 7:6, 6:4.

LOS ANGELES

Belgijska tenisačica Kim Clijsters pobjednica je WTA turnira u Los Angelesu svladavši u finalu sa 6:4, 6:1 Slovakinju Danielu Hantuchovu. Za 21-godišnju Belgijanku je to peti osvojeni turnir sezone i drugi zaredom jer je prošli tjedan bila najbolja u Stanfordu. Protiv Slovakinje je održala tradiciju jer ju pobijedila i sedmi puta zaredom. Clijsters fenomenalno igra u u Americi, od poraza od Henin u finalu US Opena 2003 dobila je 31 od 32 dvoboja, slavivši na turnirima u Indian Wellsu, Miamiu, Stanfordu i Los Angelesu, a jedini poraz bio je u četvrtfinalu San Diega od Kineskinje Shuang. Hantuchova je ostala na jednom osvojenom turniru (Indian Wells 2002), ali je iznimno zadovoljna plasmanom u jedno WTA finale nakon više od godinu dana. Pomoglo joj je i odustajanje prve nositeljice Ruskinje Šarapove u četvrtfinalu.

Kim Clijsters (Bel/5) - Daniela Hantuchova (Slk) 6:4, 6:1

MONTREAL

Devetnaestogodišnji španjolski tenisač Rafael Nadal pobjednik je 2.2 milijuna dolara vrijednog ATP turnira u Montrealu svladavši u finalu 16 godina starijeg Amerikanca Andrea Agassia sa 6:3, 4:6, 6:2. Nadalu je ovo prvi osvojeni turnir na tvrdoj podlozi, nakon što je ove sezone već nanizao devet turnira na zemlji, uz zbir od 65 pojedinačnih pobjeda, niz od 16 zaredom i činjenicu da je u Montrealu svega dvaput gubio svoj servis. Od Matsa Wilandera prije 22 godine nijedan tinejdžer nije imao devet trijumfa u jednoj sezoni. Za pobjedu u Montrealu dobio je nagradu od 400.000 USD, a Agassi, trostruki pobjednik ovog turnira (1992, 1994,1995), upola manje.

Rafael Nadal (Špa/1) - Andre Agassi (USA/4) 6:3, 4:6, 6:2

PARIZ

U derbi susretu 3. kola Francuske lige Marseille i Lyon su igrali 1:1. Poveli su domaćini pogotkom Taiwoa (6), a za prvake je izjednačio Carew (31).

IZMIR/ZAGREB

Hrvatska streličarka Ivana Buden izborila je nastup u polufinalu i bori se za medalje na 23. Univerzijadi u turskom Izmiru, koja traje od 21. kolovoza. Ivana nastupa u disciplini "složeni luk", u šesnaestini finala je bila slobodna, a u osmini finala je sa 160:158 u bodovima izbacila Amerikanku Jesiccu Grant. U četvrtfinalu je naša streličarka sa 108:106 pobijedila odličnu Ruskinju Sofiu Gončarovu, treću iz kvalifikacija, te će se za ulazak u u finale boriti protiv Koreanke Hyo Sun Kim, koja je u osmini finala sa 161:143 izbacila našu drugu predstavnicu Lanu Koller. Polufinalni mečevi na rasporedu su u utorak.

LONDON

Engleski prvak Chelsea ipak je dobio bitku za ganskog nogometaša Michaela Essiena nakon što je u nedjelju predsjednik francuskog prvaka Olympique Lyona pristao na prodaju. Zasad nije priopćeno koliko je vlasnik Chelsea Roman Abramovič platio za 22-godišnjeg Essiena, za kojeg je Lyon tražio 45 milijuna eura. Predsjednik Lyona Aulas je samo izjavio da je to rekordni prijelaz u francuskom nogometu. Dosad je u Francuskoj rekord držao Didier Drogba iz Obale Bjelokosti koji je također otišao u Chelsea, a Marseille je pritom dobio 37.5 milijuna eura.

BUENOS AIRES

Košarkaši Litve osvojili su naslov svjetskih juniorskih prvaka svladavši u finalnom susretu u Buenos Airesu Grčku sa 65:63 košem Renaldasa Seibutisa u zadnjoj sekundi. Litvancima je ovo prvi naslov, a na turniru su doživjeli samo jedan poraz i to od SAD-a (103:83). Amerikanci su u četvrtfinalu poraženi od Kanađana, koji su uzeli broncu trijumfom nad Australijom 79:74.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙