FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispala američka štafeta 4x100; Gatlin bez trećeg zlata

HELSINKI, 12. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Svjetski prvak na 100 i 200metara Amerikanac Justin Gatlin ipak u Helsinkiu neće osvojiti i trećezlato nakon što je štafeta SAD-a eliminirana već u kvalifikacijama 4 x100 metara.
HELSINKI, 12. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Svjetski prvak na 100 i 200 metara Amerikanac Justin Gatlin ipak u Helsinkiu neće osvojiti i treće zlato nakon što je štafeta SAD-a eliminirana već u kvalifikacijama 4 x 100 metara.

Trostruki prvaci svijeta i svjetski rekorderi ispali su na iznimno glup način u polufinalu jer im je već pri prvoj izmjeni ispala palica. Mardy Scales nije uspio predati palicu Leonardu Scottu, koji ju je ispustio iz ruke, te su treći i četvrti član štafete Tyson Gay i Maurice Greene mogli samo promatrati ostatak utrke.

Amerikancima se tako osvetilo što su u polufinalu postavili Scalesa, a ne Gatlina, dok je najtužniji bio Greene, čovjek koji zbog ozljede na "trialsima" nije uspio ući u reprezentaciju na 100 metara i štafeta mu je bila jedina prilika za zlatno odličje. Upravo je Greene zadnji koji je osvojio tri zlata na jednom SP-u, a to mu je uspjelo 1999. u Sevilli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙