FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas za Hrvatski radio "kako bi bilo prikladnije da se, umjesto prodaje, državna imovina daje na koncesiju". Mesić je kazao da je njegovo čvrsto uvjerenje kako je prevelika pogreška napravljena prodajom državne imovine jer misli da na to nemamo pravo. Ocijenio je i da se s Liburnia Riviera Hotelima to moglo riješiti na taj način. Predsjednik se zauzeo za najstrožu regulativu. Nema prodaje niti gradske, niti županijske, niti državne imovine, postoji samo koncesija tako da zaštitimo naše potomke od nas samih, rekao je predsjednik Mesić za Hrvatski radio.

ZAGREB - Prije jučerašnje utakmice zaprešićkog Intera i beogradske Crvene zvezde na parkiralištu trgovačkog centra King Cross pronađeno je 13 Molotovljevih koktela, namijenjenih napadu na srbijanske navijače, izvijestila je danas zagrebačka policija, koja je, unatoč manjim izgredima, ocijenila da je organizacija dolaska navijača iz Srbije bila vrlo uspješna. Zbog Molotovljevih koktela policija nikoga nije uhitila jer u blizini žutog pivskog sanduka s 13 boca napunjenih benzinom i začepljenih krpama nije bilo nikoga. Još jedna identična boca pronađena je i u Sisačkoj cesti, kazali su danas zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić i zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

ZAGREB - Hrvatska Vlada ukinula je tri godine stari program poticanja zapošljavanja, te zadužila nadležne resore da do kraja rujna ove godine izrade programe realizacije provedbenih mjera Nacionalnoga akcijskog plana zapošljavanja za iduću godinu. Vlada je to učinila na zatvorenom dijelu svoje prošlotjedne sjednice, a ta je odluka objavljena u posljednjem broju Narodnih novina. S danom donošenja, to znači s 4. kolovozom, tako je prestala provedba Programa poticanja zapošljavanja, donesenog 2002. Vlada je istodobno zadužila nositelje mjera Nacionalnoga akcijskog plana zapošljavanja od 2005. do 2008., kojega je donijela u prosincu prošle godine, da do kraja ove godine provode planirane redovne programe i aktivnosti usmjerene poticanju zapošljavanja.

ZAGREB/FERIČANCI - Umirovljeni gardist Tomislav Abramović izjavio je danas Hini da je izvršio zapovijed zapovjednika Mladena Kruljca, ali da u Okučanima 2. svibnja 1995. za vrijeme vojno-redarstvene akcije Bljesak, kako navodi Želimir Dragičević, nije "ubio ni civila, ni starca, ni vojnika, već naoružanog četnika". Ambramović je u telefonskom razgovoru ispričao što se dogodilo tog 2. svibnja, navodeći kako o tom događaju nikada nije razmišljao kao o nečem dvojbenom s vojničke strane, te da o tome nije razmišljao sve dok Želimir Dragičević i Ante Prkačin nisu od "njega tražili da potpiše nekakvu izjavu koju će predati Državnom odvjetništvu". Abramović je kazao da ništa nije potpisao i dodao da je potpis na izjavi koja se pojavila u medijima falsificiran. Također je izjavio kako se ni za što ne smatra krivim i da ga do sada o tom događaju nitko od službenih institucija nije kontaktirao.

ZADAR - Zadarski župan Ivo Grbić proglasio je danas stanje elementarne nepogode za općinu Stankovci te naselja Budak i Banjevci u istoimenoj općini zbog štete koju je na tom području napravilo olujno nevrijeme 3. kolovoza. Štetu su prijavila 72 stanovnika općine Stankovci, a procijenjena je na više od 700 tisuća kuna te neće moći biti uklonjena bez pomoći same općine i Zadarske županije.

PULA - U sklopu glazbeno-scenskog "Histria festivala" sutra će se u pulskoj Areni publici predstaviti članovi Baletnog ansambla, orkestra te zbora Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora s baletnom predstavom "Grk Zorba", najavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo direktor "Histria festivala" Bashkim Shehu. To je treći projekt koji se održava u okviru tog festivala u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča. Govoreći o baletnoj predstavi "Grk Zorba" grčkog skladatelja Mikisa Teodorakisa, umjetnički direktor Opere i baleta Slovenskog narodnog gledališča Stane Jurgec rekao je kako je ona nastala 1988. po narudžbi festivala "Arena di Verona" te kako je riječ o jednom od najuspješnijih baleta dvadesetog stoljeća.

NAŠICE - Policijska uprava osječko-baranjska podnijet će kaznenu prijavu i izvješće mjerodavnom Državnom odvjetništvu protiv dviju maloljetnih hrvatskih državljanka (r. 1991. i 1993.) s područja Našica, jer je utvrđeno da su lažno prijavile otmicu i seksualno zlostavljane. Utvrđeno je da su dvije maloljetne državljanke više puta, 8. i 9. kolovoza, telefonski nazivale Informativni centar 112, koji ih je spajao s Operativno-komunikacijskim centrima policijskih uprava osječko-baranjske i požeško-slavonske te lažno se predstavljajući, prijavile da ih je otela jedna muška osoba, koja ih je zatvorila na nepoznatom mjestu te ih seksualno zlostavljala i drogirala. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su maloljetnice cijeli događaj izmislile.

KRIŽEVCI - Jedan dvadesetgodišnji Križevčanin priveden je istražnome sucu koprivničkoga Županijskog suda zbog tiskanja novčanice od 50, 200 i 500 kuna na kućnom računalu, izvijestila je danas policija. Utvrđeno je da je sa četiri lažne novčanice od 200 i 500 kuna plaćao ugostiteljske usluge i kupovao u prodavaonicama mješovite robe u Križevcima, a tri novčanice po 500 kuna otkrivene su na području drugih županija. Pretragom njegove obiteljske kuće i računala pronađena je veća količina skeniranih i otisnutih novčanica s istim serijskim brojevima kao i krivotvorine, koje je uspio raspačati, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka, koja sumnja da je u optjecaju još lažnih novčanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙