FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. kolovoza 2005.(Hina) -
ZAGREB, 11. kolovoza 2005.(Hina) -

ZAGREB-Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je da je Državno odvjetništvo 19. srpnja zaprimilo podnesak protiv generala Mladena Kruljca, kojega bivši pripadnik 3. gardijske brigade Želimir Dragičević tereti za ratni zločin protiv civilne osobe u vrijeme operacije "Bljesak", izvijestio je sinoć HTV. Dragičević, naime, tvrdi da je Kruljac naredio ubojstvo starijeg civila za oslobođenja Okučana, 1995., o čemu je, kaže, izvijestio i Ured Predsjednika RH te Državno odvjetništvo. Bajić je u dopisu HTV-u naveo da je Državno odvjetništvo 2. kolovoza taj podnesak proslijedilo nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Slavonskobrodsko odvjetništvo zatražilo je od Policijske uprave vukovarsko-srijemske da ispita tvrdnje iz podneska tek utorak, nakon što je Dragičevićeve tvrdnje objavio tjednik "Nacional", izvijestio je HTV u središnjem "Dnevniku". U Uredu Predsjednika su u utorak opovrgnuli da su primili podnesak, a HTV je sinoć prenio faksimil potvrde o primitku pošiljke naslovljene na Ured Predsjednika, koju je Dragičević uputio 1. srpnja 2004. iz Vinkovaca, a u kojoj je, kako tvrdi, Predsjednika izvijestio o Kruljčevu navodnom zločinu.

ZAGREB - Na području Pakraca i Lipika voda nije za piće i prije upotrebe treba je prokuhati, izvijestio je sinoć Državni centar 112. Analizom uzoraka vode uzetih 9. kolovoza na području Pakraca i Lipika utvrđen je povećan broj bakterija, te prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, ona se ne može piti.

ZAGREB- Danas poslijepodne bi mogla početi sanacija plina iz prevrnutih vagonskih cisterni koje u petak iskliznule i prevrnule se u kolodvoru Deanovec kod Ivanić Grada. Plin će se, doveden jučer dovršenim cjevovodom, od cisterni dovesti oko 200 metara dalje od kuća i kolodvora i na tom mjestu će se zapaliti. Hrvatske željeznice su najavile da će prijepodne u Deanovcu ponovo provjeriti instalirani cjevovod, te da će javnost i mještane Deanovca obavijestiti o početku spaljivanja i čitavom postupku. Sigurnosne mjere uključuju i privremenu evakuaciju stanovništva iz obližnjih kuća. Kada počne spaljivanje plina, željeznički promet bit će obustavljen.

OPATIJA - Gradsko vijeće Grada Opatije danas će održati sjednicu s jedinom točkom dnevnog reda o privatizaciji Liburnia Riviera Hotela, IDS će u Opatiji održati prosvjed protiv Vladine odluke o privatizaciji Liburnije, a konferencije za novinare tome će posvetiti danas i nekoliko stranaka u Rijeci. Hrvatski fond za privatizaciju je početkom ovog tjedna s SN Holdingom i Dom Holdingom sklopio sporazum temeljem kojeg SN Holding i stječe 183.722 dionice, a Dom Holding 72.258 dionica, odnosno ukupno 84,58 posto dionica opatijske hotelske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli. Taj je sporazum rezultat vjerovničko-dužničke nagodbe, odnosno rješavanja repova iz kuponske privatizacije, a 'zeleno svjetlo' mu je dala hrvatska Vlada na sjednici 4. kolovoza. Prijenos dionica Liburnia Riviera na SN i DOM Holding trebao bi biti obavljen u idućih sedam dana. Lokalne vlasti zadnjih dana oštro kritiziraju Vladu zbog toga sporazuma za koji drže da neće štititi interes lokalnog gospodarstva. Traže njegovo poništenje, ističući i da je u tijeku sudski spor oko vlasništva dijela hotela.

SLATINA - Trinaestogodišnji dječak iz Slatine je pronašao tri ručne bombe M-75 u olupini odbačenog automobila "zastava 750", u šumi pored ceste Slatina - Ćeralije, na predjelu zvanom Mokro brdo, potvrdila je sinoć virovitičko-podravska Policijska uprava. Dječak je o tome odmah izvijestio Policijsku upravu, čiji su djelatnici bombe preuzeli. Isti dječak, na istom mjestu u istoj olupini fiće oružje je pronašao i u siječnju prošle godine, kada je također pozvao policiju. Policija je tada iz fiće izvadila, uz drugo oružje, sedam ručnih bombi.

SPLIT - U sklopu 51. splitskog ljeta sinoć je na tvrđavi Gripe gostovala jedna od najznačajnijih baletnih škola Sjedinjenih američkih država - Grand Rapids Ballet Company iz Michigana. Splitskoj su se publici, na jednoj od postaja njihove europske turneje, predstavili četirima koreografskim točkama na glazbu Bacha, Ecclesa, Flecka, Clifforda, Reinhardta i Šostakoviča. Ta plesna skupina djeluje već 33 godine i jedina je profesionalna baletna trupa u Michiganu. U svojem repertoaru njeguju i klasični i suvremeni balet, a većinu svojih izvedbi temelje na američkom jazzu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙